Centrul Capitalei va avea piste pentru biciclisti: Vezi unde vor fi trasate

Biciclistii se vor putea plimba si prin centrul Capitalei. Municipalitatea va trasa noi piste in “buricul” Bucurestiului.

Potrivit unui studiu comandat de Primaria Capitalei noile piste pentru biciclete vor fi realizate pe urmatoarele trasee:

– Piata Victoriei – Calea Victoriei – strada Academiei – Centrul Vechi – Piata Unirii 

– Piata Unirii – Bd. Unirii pana la Biblioteca Nationala

– Piata Unirii – Splaiul Independentei pana la intersectia cu strada B.P. Hasdeu

– Piata Victoriei – strada Buzesti – Strada Berzei – Strada Vasile Parvan pana la intersectia cu B.P. Hasdeu. 

Pe langa aceste trasee cuprinse in studiul mentionat mai sus, primarul Oprescu a mai anuntat si altele noi. “Vor fi piste pentru biciclete pe Berzei-Buzesti-Uranus si Bd. Liviu Rebreanu, dupa ce vor fi reabilitate.

O sa fac pana la urmă si traseul de la Gradina Zoologica”, declara in octombrie primarul general, Sorin Oprescu, potrivit b365.ro. Piste pentru biciclisti vor fi amenajate si pe strada pictor Arthur Verona, intre Bd. Magheru si strada Xenopol.

In acest sens se vor executa o serie de lucrari care prevad: amenajarea unei infrastructuri noi, refacerea finisajului de suprafata cu paviment, asigurarea accesului in spatiile publice al persoanelor cu dizabilitati motorii, instalarea de mobilier urban, crearea de spatii verzi integrate ca mobilier urban si racordarea carosabilului cu strazile intersectate cu care se va face cu panta de maximum 8 %.

sursa foto: jurnalul.ro