Centrul de Excelenta “NEGHINITA” – servicii de ingrijire si educatie pentru micutii din SECTORUL 6

Pentru cei 200 de copii care frecventeaza Centrul de excelenta ”NEGHINITA” din SECTORUL 6, precum si pentru parintii acestora, fiecare zi a saptamanii se deruleaza dupa un tipar firesc, lipsit de griji si plin de activitati benefice.

Ca urmare a implementarii unui proiect finantat prin fonduri europene, centrul a fost extins si modernizat pentru a veni in intampinarea cererii tot mai mari de locuri in institutii de ingrijire timpurie a copilului pe raza SECTORULUI 6. Astfel, cei 200 de micuti au la dispozitie un spatiu adecvat in care pot fi ingrijiti si supravegheati pe timpul zilei, in vreme ce parintii isi pot vedea linistiti de activitatile si treburile cotidiene.

„Prin dezvoltarea facilitatilor de ingrijire a copiilor, parintii au posibilitatea de a reveni pe piata muncii si a-si continua cariera profesionala. Aceasta abordare conduce la promovarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile pe piata muncii si ofera copiilor oportunitatea unui proces continuu de ingrijire si educatie, cu efecte benefice asupra dezvoltarii lor ulterioare”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

CITESTE SI: PROIECTUL DE MODERNIZARE A CENTRULUI SOCIAL HARAP ALB, INITIAT DE RARES MANESCU, RECUNOSCUT CA BUNA PRACTICA LA “CARAVANA POR 2014-2020”

Centrul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, domiciliati legal pe raza SECTORULUI 6, si functioneaza de luni pana vineri, intre orele 06.00 si 18.00. Serviciile oferite constau in servirea mesei, supravegherea dezvoltarii fizice si psihice, asistenta medicala curenta si de urgenta, stimularea dezvoltarii neuropsihomotorii prin jocuri si activitati adecvate varstei, formarea si imbunatatirea deprinderilor de autoservire.

Centrul mai asigura parintilor si altor persoane interesate asistenta educationala, suport si sprijin, urmand ca in viitorul apropiat sa gestioneze si o baza de date cu baby-sitters calificate. Extinderea si modernizarea Centrului NEGHINITA din SECTORUL 6  au fost finantate in cadrul Proiectului „Echilibru – o noua abordare a vietii familiale cu cea profesionala, prin Fondul Social European, ProgramulOperational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Un numar de alte 80 de locuri destinate copiilor din comunitate vor fi date in folosinta in cadrul Centrului NEGHINITA,ca urmare a acestui proces de extindere.

Sursa foto: primarie6