Centrul de REFUGIATI din BUCURESTI, EVACUAT din cauza PLOSNITELOR

Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru SOLICITANTII DE AZIL din Bucuresti a fost EVACUAT, saptamana trecuta, dupa ce intreaga cladire a fost invadata de PLOSNITE.

Igienizarea cladirii de patru etaje va dura aproximativ o luna, a declarat pentru Press One ofiterul pentru relatia cu presa al Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI). Apoi, cei 80 de cetateni straini care locuiesc in centru se vor putea intoarce. Momentan ei au fost mutati in centre similare din Galati, Giurgiu si Radauti.

Kodzaga Mujo, un cetatean sarb in varsta de 74 de ani, a declarat ca si cainii traiesc in conditii mai bune. Barbatul a dezvaluit ca toate persoanele care locuiesc in centru s-au umplut de bube.

“Oamenii la maini, la fata, la corp, multi au bube. Ii mananca. Care sunt purici, care sunt gandaci. Si cainii au conditii mai bune. Trebuie inchis tot, o luna, doua luni, si venit specialistii cu masca. Eu gandit ca, daca blocul nu e bine facut, degeaba. Dupa ce gandacii omorat, dupa cateva luni venit iar. Este undeva la perete gaura sau jos, la pamant. Eu am cumparat solutie, am dat bani pe spray la camera, dar gandacii n-au murit”, a povestit batranul, intr-o limba romana aproximativa.

CITESTE SI: SONDAJ INSCOP: ROMANII NICI NU VOR SA AUDA DE REFUGIATI

La randul sau, James, un student nigerian care a fost nevoit sa se mute in centru pentru ca nu a mai avut bani sa isi plateasca taxele la facultate, a spus ca atunci cand nu mai suporta mirosul urat din cladire isi roaga prietenii din Bucuresti sa il primeasca la ei.

In Romania exista sase centre pentru azilanti, iar cel din Bucuresti are o capacitate de 320 de locuri in camere de doua sau patru persoane. Doar 80 de persoane sunt insa cazate aici.

Ivona Leontescu, fost consilier la asociatia Serviciul APEL, un ONG din Bucuresti care ofera gratuit servicii pentru persoane aflate in dificultate sau marginalizate social, inclusiv imigranti, a declarat ca in centrul din Bucuresti este foarte multa mizerie.

“Camerele sunt neingrijite, murdare, iar peretii, scorojiti. Mobilierul este vechi, de spital, cu paturi suprapuse, saltele uzate si bai infecte”, a declarat Ivona Leontescu.

Sursa foto: PressAlert