Cercetatorii NASA vor sa il contrazica pe Albert Einstein !

Cercetatorii de la NASA au decis sa creeze o tehnologie cu ajutorul careia o nava spatiala sa poata depasi viteza luminii.

Astfel, spun cercetatorii, vor sa transpuna in realitate nava imaginara Enterprise din celebrul serial de televiziune Star Trek, scrie rtv.net. La Johnson Space Center (NASA), cercetatorii vor sa dovedeasca faptul ca este posibil sa calatorim mai repede decat viteza luminii, fizicianul si inginerul Harold G. White considerand ca regulile de timp si spatiu, formulate de Albert Einstein, pot sa fie incalcate.

Initiatorul studiului se bazeaza pe teoriile unui coleg de breasla, Miguel Alcubierre, care a teoretizat in urma cu 19 ani depasirea limitei de viteza galactice a lui Einstein, ceea ce, in opinia sa, este posibil in cazul in care oamenii de stiinta urmeaza sa descopere o modalitate de a controla densitatea spatiului.

Astfel, White si echipa care il ajuta in aceasta cercetare, incearca sa distorsioneze traiectoria fotonului pentru a afla daca este posibil sa-l impinga spre o viteza mai mare decat cea a luminii.

Sursa foto: descopera.ro