Cercuri ciudate descoperite in Marea Adriatica

Fenomenul OZN starneste imaginatia oamenilor mai mult ca orice. Misterul cercurilor descoperite periodic in lanurile de grau a generat de-a lungul timpului explicatii dintre cele mai diverse: de la fenomene naturale inexplicabile, la glume ale unor fermieri care detin masini agricole performante sau chiar semne ale prezentei extraterestrilor pe Pamant.

Recent au fost descoperite cercuri putin mai diferite fata de cele clasice. O cartografiere subacvatica de rutina a scos la iveala 28 de forme perfect rotunde aflate in apropierea insulei Dugi Otok (Croatia), fiecare cerc avand o forma standard: 50 de metri lungime.

Formatiunile circulare descoperite mai au o caracteristica surprinzatoare: sunt situate la 300 de metri una fata de cealalta in ceea ce reprezinta o descoperire cu adevarat misterioasa.

CITESTE SI: Momentul in care un OZN face PRAF o tabara de TALIBANI

Exista o suspiciune ca cercurile au fost facute ilegal de catre pescari, care folosesc dinamita pentru a-si ucide prada, preluand-o ulterior de la suprafata apei.

Cu toate acestea, expertii au descoperit ca masuratorile nu se potrivesc; cercurile sunt prea perfecte pentru a fi cauzate de vreo explozie.

O alta posibila explicatie este aceea ca cercurile au fost realizate de oamenii de stiinta de geofizica, care au cercetat recent potentialul de petrol de la Marea Adriatica de langa Dugi Otok dar si aceasta idee a fost de asemenea respinsa.

Multi localnici au declarat ca au vazut lumini ciudate pe cer de-a lungul coastei de langa cercurile bizare si au auzit zgomote ciudate. Unii sunt convinsi ca o baza extraterestra secreta este responsabila pentru aceste fenomene.

CITESTE SI: ESTE ACESTA INELUL NEGRU AL MORTII? VIDEO

Exista localnici care refuza sa mearga in apropierea acestei zone. Cercurile urmeaza sa fie analizate mai complex in perioada urmatoare, dar, pentru moment, se pare ca oamenii nu sunt singura viata inteligenta care se bucura de frumusetea acestei zone.