CEREMONIA “FOCULUI SFANT” de la IERUSALIM a atras MII DE PELERINI ORTODOCSI

MII DE PELERINI au participat sambata la CEREMONIA traditionala a “FOCULUI SFANT” (“Sfintei Lumini”) din ajunul Pastelui ortodox, de la Biserica Sfantului Mormant din IERUSALIM, sub atenta supraveghere a politiei, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

Zeci de mii de credinciosi s-au strans in imprejurimile Bisericii Sfantului Mormant, a declarat o purtatoare de cuvant politiei israeliene, Luba Samri. Potrivit traditiei crestine, Biserica se afla pe locul unde a fost crucificat Iisus Hristos.

Citeste si: LUMINA SFANTA s-a aprins la IERUSALIM

Aceasta ceremonie milenara — simbol al eternitatii, pacii si reinnoirii — a avut loc, ca in fiecare an, intr-o biserica aglomerata, luata cu asalt de pelerini, in cea mai mare parte din Europa de Est, dar si din comunitatea araba ortodoxa din Tara Sfanta.

Ca in fiecare an, pelerinii s-au inghesuit pentru a lua Sfanta Lumina, care, transmisa apoi din lumanare in lumanare, a ajuns pe stradutele Orasului Vechi.

Citeste si: MESAJUL de PASTI al PATRIARHULUI DANIEL: PASTORALA DE SFINTELE PASTI

Sfanta Lumina de la Ierusalim urmeaza sa fie purtata in procesiune la Bethleem (Cisiordania), locul de nastere al lui Iisus, si transportata cu avionul in Grecia si in tarile ortodoxe.

Sursa foto: proortodox.wordpress.com