Ceremonii militare si religioase, in memoria militarului ucis in Afganistan

In toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in strainatate vor avea loc luni dimineata ceremonii militare si religioase in memoria plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care si-a pierdut viata duminica in timpul unei misiuni de patrulare in Afganistan, a anuntat Ministerul Apararii Nationale (MapN).

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a murit duminica dimineata in Afganistan, dupa un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat pe autostrada Kabul-Kandahar. In urma atacului, alti cinci militari romani au fost raniti. Atacul a fost unul de tip kamikaze. Astfel, o masina in care se aflau mai multi talibani a intrat in masina in care erau militarii romani si a detonat incarcatura explozibila. Militarii se deplasau cu un transportor blindat pus la dispozitie de Armata americana.

Militarii raniti au fost transportati cu un elicopter la spitalul din Kandahar pentru a fi examinati medical. Noi date despre starea ranitilor vor fi publicate de MApN. Din primele informatii, starea lor este grava.

Citeste si: AFGANISTAN. FOTO SOCANT cu masina care a explodat intr-un atac kamikaze asupra unor militari romani

“Batalionul de la Craiova se afla de o luna si jumatate in misiune, de fapt erau ultimul batalion care participa la misiuni in Afganistan”, a declarat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

 Acesta este cel de-al 20-lea militar roman cazut la datorie in cei zece ani de cand Romania este membra a NATO.