Cererea de ELIBERARE CONDITIONATA a lui MIRON MITREA, admisa de judecatori

Magistratii JUDECATORIEI MEDGIDIA au comunicat decizia de ELIBERARE CONDITIONATA a lui MIRON MITREA, dupa ce in sedinta din 28 martie au fost analizate trei cereri reunite, depuse de avocatul fostului ministru al Transporturilor. Conform minutei incheiata luni de Judecatorie, au fost admise cererile reunite privind LIBERAREA CONDITIONATA a condamnatului MITREA MIRON TUDOR si se dispune punerea in libertate, din Penitenciarul Poarta Alba, Judetul Constanta. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare, anunta Agerpres. 
 
In urma cu aproape doua saptamani, Curtea de Apel Constanta a respins ultima cerere de ELIBERAREA CONDITIONATA formulata de MIRON MITREA.
 
MIRON MITREA a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in anul 2015, la doi ani de inchisoare cu executare, pe baza rechizitoriului DNA, fiind acuzat de LUARE de MITA, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals. 
 
In acelasi dosar a fost trimisa in judecata Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.
 
De asemenea, a fost trimis in instanta Nicolae Popescu, fost arhitect-sef la Primaria Voluntari, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de coruptie.  Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2001-2002, MIRON MITREA ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927 420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef adjunct si inspector-sef al ISC.
 
DNA afirma ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui MIRON MITREA. 
 
Sursa foto: realitatea