Cererea de eliberare conditionata a lui Victor Stanculescu, respinsa de instanta

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins, luni, ca nefondata, cererea de eliberare conditionata din inchisoare a fostului general de armata Victor Atanasie Stanculescu, condamnat la 15 ani de detentie in dosarul Revolutiei de la Timișoara.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile. De asemenea, instanta a stabilit ca Victor Atanasie Stanculescu va putea face o noua cerere de eliberare conditionata la data de 20 august 2014.

Luni, in sala de judecata, avocatul lui Stanculescu a declarat ca fostul general a avut o atitudine ireproșabila in penitenciar și a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava.

De asemenea, avocatul a invocat varsta inaintata a lui Stanculescu și a cerut judecatorilor eliberarea acestuia tinand cont și de aplicarea legii penale mai favorabile.

Citeste si: GIGI BECALI, mesaj pentru tara: Nu mai sunt persoana publica, nu mai vorbiti despre viata mea si a familiei mele

De cealalta parte, procurorul de ședinta s-a opus eliberarii conditionate a lui Victor Atanasie Stanculescu sustinand ca faptele de care se face acesta vinovat sunt foarte grave.

Victor Atanasie Stanculescu a fost condamnat in octombrie 2008 la 15 ani de inchisoare și degradarea militara, in urma unei decizii definitive a Inaltei Curti de Casatie și Justitie. De-a lungul anilor, el a depus in instante mai multe cereri de eliberare din inchisoare, sustinand ca are probleme grave de sanatate, iar afectiunile de care sufera nu pot fi tratate in sistemul penitenciar. Toate solicitarile sale au fost insa respinse de judecatori.

Sursa foto: politiarutiera.ro