Deputatul ION OCHI, SCAPAT de colegi. Camera Deputatilor va publica o HOTARARE de constatare a REZULTATULUI VOTULUI. UPDATE

Deputatii au inceput miercuri dupa-amiaza VOTUL in privinta cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviintare a retinerii și ARESTARII preventive a social-democratului ION OCHI.

UPDATE 20.22: Camera Deputatilor va trimite la publicare hotararea de constatare a votului dat in cazul cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD ION OCHI, a decis Biroul Permanent al Camerei.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a facut acesta precizare, aratand ca s-a discutat mai mult in sedinta Biroului despre decizia Curtii Constiutionale cu privire la publicarea hotararii in cazul lui ION OCHI.

“S-a decis ca se va publica o hotarare de constatare a votului”, a spus Ciolacu.

Liderul deputatilor PSD Marian Neacsu a aratat, la randul sau, ca ar fi fost “un non sens” sa fie publicata o hotarare de respingere a solicitarii Parchetului in cazul deputatului ION OCHI.

“Partea finala a dezbaterii din sedinta de Birou Permanent a fost dedicata acestui scop si cred ca am gasit solutia cea mai corecta, pentru ca nu putem sa adoptam o hotarare de respingere, este un non sens, motiv pentru care hotararea pe care o va semna presedintele de sedinta astazi va fi o hotarare care pur si simplu constata rezultatul votului. Mie mi se pare mai corecta aceasta abordare”, a mentionat Neacsu.

UPDATE 18.40: Marian Neacsu, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, a declarat miercuri, comentand respingerea de catre deputati a cererii DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Ion Ochi, ca multi colegi au “o retinere” la adresa acestor solicitari venite din partea Justitie, acestia nefiind numai din partidul sau. Neacsu a explicat jurnalistilor ca el a votat in favoarea solicitarii DNA si ca in cadrul sedintei de grup parlamentar recomandarea a fost sa se voteze in acest sens.

“Nu a fost un vot la fel de emotional ca in cazul domnului Borbely. Cred ca de data asta argumentele juridice pe care le-a prezentat domnul Ochi au reusit sa creeze acel nivel de emulatie suficient pentru ca o parte din colegi sa nu voteze. Eu am respectat punctul de vedere al Comisiei Juridice (Comisia Juridica a dat raport de aprobare a cererii – n.r.), pentru ca acolo sunt juristi care au avut acces la dosar. Opinez ca punctul lor de vedere reflecta mai degraba adevarul. raportul fiind de admitere, eu sunt un parlamentar din cei 380 ca de fiecare data am votat in favoarea solicitarii” a declarat el jurnalistilor.

Intrebat daca ar fi de acord ca votul la cererile Justitiei sa nu mai fie secret (in prezent este vot secret cu bile – n.r.) , Neacsu a precizat: “Este o problema de constiinta mai degraba decat de vizibilitate”.

“Noi am avut in discutia sedintei de grup de luni aceasta tema, colegul nostru a venit a incercat sa ne explice argumente juridice. Am recomandat sa votam asa cum am convenit in decembrie si ianuarie in favoarea cererii procurorului general. A arunca anatema numai catre un singur grup parlamentar este facil. Aritmetica asta este destul de discutabila. Eu opinez ca au fost colegi din toate grupurile parlamentare, o buna parte dintre colegi din taote grupurile parlamentare au retineri cand este vorba de aceste categorii de voturi.

Sunt de acord ca parlamentul sa se pronunte si sa se exercite acest drept. Asupra motivelor de fond evident ca nu este problema noastra sa ne pronuntam. I-am recomandat luni colegilui meu sa mearga in instanta, sa isi dovedeasca nevinovatia acolo” a declarat Neacsu.

“Ati vazut ca in general umblu mult in sala si stau de vorba cu multi dintre colegii mei. eu nu am remarcat ca numai colegii mei din PSD au acea retinere; retinere fata de noianul asta de proceduri cred. In momentul in care au venit numai pentru un singur parlamentar au venit numai pentru un singur parlament sapte solicitari, este foarte posibil ca unora dintre colegi sa le fi ajuns acest lucru,” a spus el, referindu-se la cele sase solicitari venite din partea justitiei pentru ELENA UDREA, aprobate in urma unei sedinte care s-a incheiat dupa miezul noptii.

UPDATE 18.35: Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri ca redeschiderea dosarului si solicitarea de arestare au inclinat foarte mult “balanta” votului dat de deputati in cazul social-democratului ION OCHI.

“Faptul ca a mai fost odata anchetat cred ca a inclinat foarte mult balanta. Si redeschiderea dosarului si solicitarea de arestare. Cred ca asta a inclinat la foarte multi dintre colegii nostri (balanta – n.r.)”, a afirmat Ciolacu dupa sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

Precizarile secretarului Camerei au survenit unei intrebari privind credibilitatea deputatului ION OCHI.

UPDATE 16.36: Cererea DNA de incuviintare a ARESTARII preventive social-democratului ION OCHI a fost respinsa de deputati, cu 108 voturi “pentru” si 152 voturi “impotriva”.

VOTUL este secret cu bile.

Citeste si: RAPORT FAVORABIL pentru cererea de ARESTARE a deputatului ION OCHI. REACTIA parlamentarului. UPDATE

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat luni aviz favorabil cererii DNA de incuviintare a retinerii și ARESTARII preventive a deputatului PSD ION OCHI.

Citeste si: STENOGRAME: ION OCHI afirma in 2012 ca a facut “organigramele” coruptiei de la CJ Brasov si PSD Brasov