DAN SOVA a parasit sediul POLITIEI Capitalei. Senatorul a fost trimis in AREST LA DOMICILIU in DOSARUL CET GOVORA. UPDATE

Plenul Senatului se reuneste, joi la ora 10.00, pentru a se pronunta prin vot asupra cererii DNA privind incuviintarea RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a social-democratului DAN SOVA. Este nevoie de participarea a cel putin 84 din totalul de 165 de senatori.

UPDATE 15.54 DAN SOVA a parasit sediul POLITIEI CAPITALEI, dupa ce mandatul de retinere pentru 24 de ore a expirat. Senatorul a fost trimis in AREST LA DOMICILIU timp de 30 de zile. Decizia este executorie, dar nu si definitiva, ambele parti sustinand ca vor depune contestatie. 

UPDATE 14.20 Magistratii de la Instanta Suprema au decis ca senatorul DAN SOVA sa fie trimis in AREST LA DOMICILIU pentru 30 de de zile, dupa ce DNA ceruse ARESTAREA PREVENTIVA a senatorului PSD. Masura nu este una definitiva, aceasta putand fi atacata de ambele parti ale anchetei. De altfel, avocatul lui SOVA a spus presei ca vor depune o contestatie pentru o masura mai blanda.

UPDATE 12.00: Magiistratii de la Instanta Suprema au ramas in pronuntare in cazul senatorului PSD, DAN SOVA.

UPDATE VINERI 09.30: DAN SOVA a fost adus cu duba la sediul Instantei Supreme de la Arestul Politiei Capitalei acolo unde si-a petrecut noaptea. 

UPDATE 21:24: Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca vineri cererea DNA privind arestarea preventiva a senatorului DAN SOVA, acuzat de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora, informeaza Agerpres.

Initial, DNA a cerut ca instanta suprema sa judece joi cererea sa, insa judecatorii au stabilit ca procesul sa aiba loc vineri, incepand cu ora 9.30.

In consecinta, DAN SOVA va petrece noaptea de joi spre vineri in arestul Politiei Capitalei, dupa ce a fost retinut de procurori pentru 24 de ore.

UPDATE 16.20 DAN SOVA a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, dupa ce parlamentarii au incuviintat cererea DNA privind RETINEREA SI ARESTAREA PREZENTIVA. 

DAN SOVA a fost scos in catuse de la DNA si va merge in arestul Politiei Capitalei.  

UPDATE 15.15 DAN SOVA s-a prezentat joi la sediul DNA, dupa ce Senatul a incuviintat cererea procurorilor de retinere si arestare preventiva a sa, intr-un dosar in care este acuzat de TRAFIC DE INFLUENTA.

La intrare în sediul DNA, SOVA nu a dorit sa dea declaratii jurnalistilor.

UPDATE 11.43: Surse din interiorul SENATULUIau declarat ca au fost 95 de voturi pentru cererea DNA si 30 de voturi impotriva. Au votat 125 de senatori din totalul celor 165.

UPDATE 11.35: SENATORII AU VOTAT INCUVIINTAREA RETINERII si ARESTARII lui DAN SOVA, informeaza postul B1 Tv. Sursa citata precizeaza ca DAN SOVA  a parasit, cu ochii in lacrimi, sediul SENATULUI.

UPDATE 10.40: Timp de 20 de minute, DAN SOVA si-a sustinut cauza in fata colegilor de la SENAT. In scurt timp va incepe votul in plenul SENATULUI.

“Ma aflu in fata dvs. pentru a treia oara anul acesta la un vot de ridicarea imunitatii, incep sa ma apropii de recorduri nedorite. Simt nevoia sa va aduc la cunostina cateva date. S-a prezentat in fata dvs. un dosar de 3.000 de file, acest dosar se refera la 2 infractiuni, abuz in serviciu si trafic de influenta. Din cele 3.000, referitoare la mine sunt 60 de pagini. Cele 60 de pagini nu sunt de probe, sunt un denunt si ordonantele procurorului. In afara de denunt nu exista nicio proba”, a declarat DAN SOVA.

“Simpla discutie despre renuntarea la imunitate ne face de ras (…) in toata lumea. In toata lumea exista imunitate. Imunitatea parlamentara nu inseamna imunitate juridica”, a mai spus DAN SOVA de la tribuna Senatului.

“N-am sesizat sa fuga lumea de mine prin mall, sa sperii lumea in statia de tramvai, nu stiu de ce reprezint un pericol public (…). Cu umor spun, de cand cu dosarele nu- mi mai raspunde nimeni la telefon, nu sunt chiar asa un pericol foarte mare”, a conchis DAN SOVA.

UPDATE 10.25: Jumatate din senatorii PNL  – aproximativ 30 – lipsesc de la sedinta, in ciuda ordinului transant al liderilor centrali de a participa la sedinta si a incuviinta cererea DNA. De asemenea, toti senatorii UDMR lipsesc de la sedinta.

Sedinta a inceput cu prezenta a 115 senatori din totalul celor 165. Pentru aprobarea cererii DNA este nevoie de votul majoritatii senatorilor prezenti.

STIRE INITIALA

Liderul PSD LIVIU DRAGNEA a anuntat ca PSD va vota “pentru” incuviintarea cererii DNA. Comisia Juridica din Senat a avizat favorabil pe 24 noiembrie cererea DNA de RETINERE si ARESTAREA PREVENTIVA a lui DAN SOVA.

CITESTE SI: TARICEANU: SENATORII ALDE VOR VOTA IMPOTRIVA ARESTARII LUI DAN SOVA

Votul a fost secret. Procurorii anticoruptie il acuza pe DAN SOVA ca, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa MIHAI BALAN, director general al centralei de energie termica CET GOVORA SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna. In dosar a fost retinut MIHAI BALAN, director general al CET Govora, pentru ABUZ in SERVICIU in forma continuata (doua acte materiale). Ulterior, Instanta Suprema a stabilit ca acesta sa fie cercetat sub CONTROL JUDICIAR.

Sursa foto: realitatea