CAMERA DEPUTATILOR a DECIS! Deputatul PSD CRISTIAN RIZEA poate fi retinut de catre DNA, dar nu si ARESTAT PREVENTIV. UPDATE

Plenul Camerei Deputatilor va decide miercuri asupra solicitarii DNA de retinere si arestare a deputatului PSD CRISTIAN RIZEA, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.
 
UPDATE 14:48: Deputatii au votat pentru retinerea lui CRISTIAN RIZEA cu 141 voturi pentru si 114 impotriva, dar au dat aviz negativ solicitarii DNA pentru arestarea preventiva a deputatului PSD .
 
 UPDATE 12:24:  Deputatul PSD, CRISTIAN RIZEA, le-a cerut miercuri deputatilor sa nu incuviinteze arestarea preventiva solicitata de DNA si le-a spus acestora ca este in plin proces de adoptie a fului sau de doi ani si jumatate, iar o arestare a sa ar conduce la intreruperea procesului.

”Printr-un vot negativ la propunerea procurorilor de arestare preventiva a mea nu ma ajutati pe mine, nu il favorizati pe CRISTIAN RIZEA si nici nu blocati justitia, stimati colegi. Dimpotriva, ancheta merge mai departe, insa ceea ce refaceti, doamnelor si domnilor deputati, este normalitatea si legalitatea unei anchete judiciare”, a spus RIZEA, in plenul Camerei Deputatilor.

CRISTIAN RIZEA le-a cerut colegilor deputati sa se gandeasca ca adoptia fiului sau este in mainile lor.

”Nu voi invoca situatia fiului meu pentru a va impresiona, dar va pot spune ca daca este ceva care ma face sa vreau sa trec peste aceasta perioada dificila este faptul ca am acest copil in varsta de doi ani si jumatate, pentru care vreau sa ma lupt si sa-mi demonstrez nevinovatia. Ceea ce nu stiti, stimati colegi, este ca acum doi ani si jumatate, la doua ore dupa ce acest copil s-a nascut, el a fost adoptat de mine si sotia mea. Acest demers, conform legilor din Romania se incheie in luna noiembrie a acestui an. Doamnelor si domnilor deputati, va las pe dumneavoastra sa decideti daca incepand de maine voi putea sau nu sa continui aceasta procedura de adoptie alaturi de sotia mea si daca fiul meu va avea familie”, a mai spus RIZEA.

Deputatul PSD a criticat procedurile DNA si a spus ca in anul 2014, intr-un dosar in care era acuzat de aceleasi fapte, a obtinut o decizie de clasare. ”Care sunt ratiunile, stimati colegi, pentru ca unui deputat, unui senator, unui ministru sau oricarui sa i se intample asa ceva? Sunt cercetat intr-o cauza penala si inteleg si ratiunile si exigentele. Ceea ce nu inteleg si nu voi intelege niciodata este modul in care se face ancheta in Romania. Nu este normal ca intr-o societate democratica un cetatean sa nu fie lasat sa isi studieze dosarul, sa isi pregateasca apararea, sa dea o declaratie in cunostinta de cauza si sa fie ridicat de pe strada, stimati colegi. Nu este normal, intr-o societatea democratica ca dumneavoastra, Parlamentul, sa nu reactionati la asemenea lucruri”, a conchis deputatul PSD.

 Stire initiala

Dezbaterile vor incepe la ora 12:00 si vor fi urmate de doua voturi cu bile – unul pentru retinere si unul pentru arestare, anunta Mediafax. 
 
”De la alegerea actualului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, si eu, si colegii mei am votat in favoarea tuturor solicitarilor formulate de justitie”, a declarat luni liberalul Ludovic Orban.
 
CITESTE SI: Comisia Juridica a AVIZAT POZITIV solicitarile DNA in cazul deputatului PSD CRISTIAN RIZEA. UPDATE
 
“Pozitia politica a PSD este aceeasi pe care o stiti. A fost votata o data si nu a fost schimbata”, a afirmat Liviu Dragnea, intrebat fiind de jurnalisti cum va vota PSD in cazul deputatului Cristian Rizea.
 
Deputatii din Comisia juridica au avizat pozitiv luni cererea DNA privind retinerea si arestarea social-democratului Cristian Rizea.

CITESTE SI: CEREREA DE RETINERE SI ARESTARE A DEPUTATULUI CRISTIAN RIZEA TRIMISA LA COMISIA JURIDICA

Procurorii DNA cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.
 
Sursa foto: dcnews