CEREREA DNA pentru URMARIREA PENALA a lui PETRE TOBA, pe masa lui IOHANNIS

Procurorul general Augustin Lazar a trimis, luni, presedintelui KLAUS IOHANNIS cererea DNA privind efectuarea URMARIRII PENALE fata de fostul ministru de Interne PETRE TOBA, sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului, informeaza Agerpres.
 
PETRE TOBA si-a anuntat demisia saptamana trecuta, dupa ce DNA a cerut inceperea urmaririi penale a fostului ministru de Interne. PETRE TOBA este acuzat de procurori ca ar fi incercat sa puna piedici anchetei DNA in dosarul in care sunt cercetati 24 de angajati ai Serviciului Secret al Ministerului de Interne, prin refuzul de a declasifica acte legate de achizitiile DIPI.

Din banii DIPI, spune DNA, s-au cumparat casute de papusi, tobogane, jocuri darts, carti de joc, benzi de alergare, un stilou de 13.000 de lei sau un cuptor electric de 17.000 de lei. Practic, DNA il acuza pe PETRE TOBA ca a refuzat sa declasifice documente ce ar fi putut fi folosite de procurori drept probe impotriva lui Gabriel Oprea, dar si impotriva sefilor din DIPI.

Vom reveni.

Sursa foto: realitatea