CEREREA DNA privind URMARIREA PENALA a lui GABRIEL OPREA a ajuns la SENAT

Solicitarea procurorilor DNA privind URMARIREA PENALA a lui GABRIEL OPREA a ajuns, vineri, la Senat. Dupa prezentarea acesteia in Biroul permanent care se va reuni luni, cererea Justitiei va fi inaintata Comisiei juridice in vederea formularii unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel in masura sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea, informeaza Agerpres. 

Parchetul General a cerut Senatului sa formuleze cererea de URMARIRE PENALA fata de GABRIEL OPREA, solicitarea venind dupa ce joi DNA a cerut joi aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru de interne, sub acuzatia de UCIDERE din CULPA, in dosarul mortii politistului BOGDAN GIGINA.

“Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, fost ministru al Afacerilor Interne si viceprim-ministru pentru Securitate Nationala, actual membru al Senatului, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa”, se scrie intr-un comunicat de presa al Parchetului General.

Cererea este legata de moartea agentului de politie BOGDAN GIGINA, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19, intr-un accident de circulatie. In momentul producerii accidentului, BOGDAN GIGINA  facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului GABRIEL OPREA

Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul GABRIEL OPREA. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni.

Sursa foto: jurnalul