Cererea DNA referitoare la deputatul CRISTIAN RIZEA, la Parlament. Biroul permanent stabileste joi calendarul

Cererea procurorului sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, pentru incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului CRISTIAN RIZEA a ajuns la Camera Deputatilor, Biroul Permanent urmand sa se reuneasca joi dimineata pentru a stabili calendarul analizei documentelor, informeaza Agerpres.
 
Procurorul-sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, cere sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a lui CRISTIAN RIZEA pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.
 
CITESTE SI: DNA a solicitat incuviintarea RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a deputatului CRISTIAN RIZEA. UPDATE

“In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul-sef (…) a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului Rizea Cristian”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis miercuri.

 
CITESTE SI: Omul de afaceri LUCIAN COLTEA, arestat preventiv in dosarul deputatului CRISTIAN RIZEA

Conform aceleiasi surse, RIZEA este cercetat pentru trafic de influenta, spalarea banilor in forma continuata (doua acte materiale) si influentarea declaratiilor (doua fapte). 

Deputatul mai este acuzat ca a incercat sa influenteze doi martori din dosarul in care era cercetat de procurorii anticoruptie.

 
Sursa foto: gandul