Cererea lui Basescu de reexaminare a memorandumului cu Rompetrol, respinsa de Parlament

Cerererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a Legii privind Memorandumul cu Rompetrol a fost respinsa, miercuri, de Parlament. Deputatii nu au vrut sa tina cont de cererea de reexaminare trimisa de Basescu, insa aceasta va ajunge si la Senat.

Basescu a cerut Parlamentului sa reexamineze Legea privind aprobarea Memorandumului incheiat intre statul roman si Rompetrol Group, semnat la Bucuresti in data de 15 februarie 2013, pe motiv ca stingerea litigiilor dintre statul roman si grupul Rompetrol s-ar fi putut realiza printr-o hotarare adoptata de guvern.

Seful statului mai aprecia in solicitarea de reexaminare ca in urma adoptarii de catre Parlament a proiectului de lege amintit, puterea legislativa ar fi incalcat Constitutia, deoarece si-ar fi arogat competenta de legiferare, cu incalcarea principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat.

Guvernul a aprobat, la inceputul lunii mai, Memorandumul de intelegere dintre statul roman si Rompetrol, care stipuleaza vanzarea a 26% din actiuni pentru 200 mil. dolari si investitii de 1 miliard de dolari.

Foto: Mondo News