Cererea lui OMAR HAYSSAM de contopire a pedepselor, respinsa de Curtea de Apel Ploiesti

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti s-au pronuntat asupra solicitarii lui OMAR HAYSSAM privind contopirea pedepselor definitive pe care le-a primit de la instantele din Romania in mai multe dosare, cererea acestuia fiind respinsa ca nefondata.

Potrivit unui comunicat de presa al Curtii de Apel Ploiesti difuzat luni, instanta a respins ca nefondata sesizarea formulata de Comisia de Evaluare a dosarelor din cadrul Penitenciarului Margineni, constituita in baza HG 836/2013, privind aplicarea legii penale mai favorabile in cazul pedepselor definitive referitoare la condamnatul OMAR HAYSSAM.

Citeste si: Omar Hayssam neaga existenta Grupului Manhattan

Conform reprezentantilor Curtii de Apel Ploiesti, OMAR HAYSSAM solicitase contopirea pedepselor pe care le-a primit in raport cu aplicarea legii mai favorabile in cazul sau.

Decizia magistratilor nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Citeste si: Omar Hayssam, la DNA pentru prezentarea unui raport de expertiza in dosarul IPRS Baneasa

OMAR HAYSSAM a fost condamnat definitiv de instantele din Romania in trei dosare, el primind 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul “Volvo Truck” si trei ani de inchisoare in dosarul “Foresta Nehoiu”.

El a reusit sa fuga din Romania in anul 2006, fiind adus in tara pe 19 iulie anul trecut. Este incarcerat in prezent in Penitenciarul Margineni.

Sursa foto: RTV