Cererea pentru actiunile ELECTRICA, de peste doua ori MAI MARE decat oferta

Etapa de subscriere pentru oferta publica de actiuni ELECTRICA s-a incheiat cu succes iar gradul de suprasubscriere este de peste 200 la suta, a anuntat joi Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Suma totala va fi comunicata dupa incheierea discutiilor privind alocarea unei cote mai mari de actiuni pentru micii investitori, a mai aratat Nicolescu.

Potrivit lui Gabriel Dumitrascu, director general al Directiei Generale de Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului, pe transa investitorilor institutionali 25 la suta dintre subscrieri sunt ale investitorilor romani – fonduri de pensii si, in premiera, SIF-urile, 23 la suta – investitori institutionali din Marea Britanie, 17 la suta – din Polonia si 13 la suta din SUA.

Citeste si: LISTAREA companiei ELECTRICA a inceput luni. Subscrierile au depasit deja un million de actiuni

Romania vrea sa obtina cel putin 1,95 miliarde de lei de pe urma vanzarii unui pachet majoritar la distribuitorul de energie electrica. Statul roman a oferit 177 milioane noi actiuni ELECTRICA urmand ca, dupa vanzare, participatia statului sa se reduca la aproximativ 48,8 la suta.

Citeste si: Oferta ELECTRICA, interes RIDICAT din partea investitorilor locali si internationali

Oferta publica initiala prin care ELECTRICA a scos la vanzare 51 la suta din actiuni s-a incheiat pe 25 iunie, iar pe transa micilor investitori sunt disponibile sapte la suta din actiuni (12,4 milioane de actiuni), in timp ce investitorilor mari de retail le sunt destinate opt la suta (14,1 milioane deactiuni) din titlurile din operatiune. Oferta a inceput la preturi cuprinse intre 11 lei pe titlu si 13,5 lei pe titlu, compania vizand sa atraga minim 435 milioane de euro. Fara a fi luate in calcul eventualele discounturi care ar putea fi acordate micilor investitori, valoarea ofertei este cuprinsa intre aproximativ 1,949 miliarde lei (443,3 milioane de euro) si 2,392 miliarde de lei (544,1 milioane de euro). Pretul la care se inchide oferta va fi anuntat in perioada urmatoare.

Sursa foto: stiripesurse.ro