Cererile de inscriere in clasa pregatitoare din prima etapa, admise aproape integral

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat rezultatele finale privind admiterea elevilor in unitatile de invatamant, dupa prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare, au anuntat vineri, printr-un comunicat de presa, reprezentantii institutiei.

Astfel, in urma centralizarii a reiesit ca 99,24 la suta dintre cererile de inscriere in clasa pregatitoare, depuse in prima etapa, au fost admise. Pentru cele 0,76 la suta de cereri respinse in aceasta prima etapa exista, insa, locuri si se vor putea solutiona in a doua etapa de inscriere, care debuteaza in data de 25 martie.

Citeste si: CLASA PREGATITOARE: Peste 172.000 de cereri au fost completate pana vineri seara

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362. Dintre acestea, 145.581 reprezinta cereri admise pentru unitatea de circumscriptie. In ceea ce priveste cele 27.101 de cereri pentru alta unitate decat cea de circumscriptie, situația se prezinta astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la scoala de circumscriptie, dupa ce nu au avut loc la scoala dorita, 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece parintii sau tutorii legali nu au bifat optiunea de revenire la scoala de circumscriptie, insa toate vor putea fi solutionate in cea de-a doua etapa de inscriere.

Sursa foto: expresspress.ro