Cererea de ARESTARE in cazul Elenei Udrea va fi votata luni de Camera Deputatilor. UPDATE

UPDATE ora 17.30: Cererea de arestare formulata de DNA in cazul Elenei Udrea va fi dezbatuta si votata luni, la ora 16.00. 

UPDATE 14.20: Deputatii din Comisia Juridica au dat  un nou aviz de URMARIRE PENALA a ELENEI UDREA cu 23 de voturi si 2 abtineri pentru in cazul primei infractiuni de LUARE de MITA in dosarul GALA BUTE. Pentru ARESTAREA PREVENTIVA, membrii Comisiei Juridice au votat astfel:  16 pentru, 3 s-au  abtinut, 4 impotriva si 2 voturi au fost anulate.

Potrivit presedintelui Comisiei, BOGDAN CIUCA, ELENA UDREA a fost invitata sa participe la sedinta si sa isi spuna punctul de vedere cu privire la acuzatiile care i se aduc, dar nu se stie daca aceasta va fi prezenta.

Cererile procurorului sef al DNA privind incuviintarea URMARIRII PENALE si ARESTARII PREVENTIVE a ELENEI UDREA pentru savarsirea de noi infractiuni in DOSARUL GALA BUTE au fost trimise luni de Biroul permanent al Camerei Deputatilor catre Comisia juridica care trebuie sa intocmeasca un raport.

Citeste si: Camera Deputatilor s-a hotarat: Sase VOTURI SECRETE la CERERILE de ARESTARE ale ELENEI UDREA. UPDATE

Procurorul sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale si arestarii preventive a ELENEI UDREA pentru savarsirea de noi infractiuni in DOSARUL GALA BUTE.

“In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al DNA LAURA CODRUTA KOVESI a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul Elena Udrea, pentru savarsirea a trei infractiuni de LUARE DE MITA, in perioada in care avea calitatea de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT); ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE a deputatului ELENA UDREA, pentru savarsirea infractiunilor sus mentionate”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis luni presei.

Citeste si: AVIZ POZITIV pentru TOATE CERERILE privind ARESTAREA PREVENTIVA si URMARIREA PENALA a ELENEI UDREA

Cererea este formulata in cauza in care se efectueaza acte de urmarire penala in legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010-2012.

Sursa foto: activenews.ro