CES 2013: Intel aduce smartphone-uri cu interfete umane, recunoastere faciala si gestica. UPDATE

Consumers Electronics Show 2013 (CES), cel mai mare targ de electronice din lume, isi deschide portile pe 8 ianuarie la Las Vegas si va ramane la dispozitia publicului pana pe 11 ianuarie.

Noutatile tehnologice vor fi etalate in fata a peste 150.000 de vizitatori asteptati la Convention Centre din Las Vegas.

UPDATE CES 2013 ORA 21.30:La CES 2013, Huawei Technologies a prezentat un smartphone numit Ascend Mate, supranumit smartphone-ul cu cel mai mare ecran din lume , cu o diagonala de 6,1 inci, transmit jurnalisii de la Reuters.

Alaturi de acest terminal, cei de la Huawei au mai prezentat si un nou varf de gama al seriei de smartphone-uri Huawei Ascend, Ascend D2. Terminalul functioneaza cu sistemul de operare Android 4.1 si incorporeaza un ecran LCD FHD IPS Super RetinaReuters mai scrie ca spre comparatie, smartphone-ul cu cel mai mare ecran al Samsung, Galaxy Note II, are un ecran cu o diagonala de 5,5 inci.

Terminalul va incepe sa fie vandut in China din luna februarie 2013 si apoi in restul tarilor.Ascend Mate are un processor quad-core Hi-Silicon de 1.5 GHz si o baterie de 4050 mAh si ofera pana la doua zile de utilizare cu o singura incarcare

.UPDATE MARTI ORA 16.00Intel a oferit noi dimensiuni pentru dispozitivele mobile. Kirk Skaugen, vicepresedinte si general manager al PC Client Group in cadrul Intel, a declarat ca se va adauga dispozitivelor o gama de interfete umane prin touch, recunoastere vocala, faciala si interactiuni bazate pe gesturi.

Totodata, reprezentantul Intel a precizat ca se va mari performanta si se va reduce consumul de energie a procesoarelor Atom, in timp ce se va accelera procesul de lansare de dispozitive mobile intr-un mod fara precedent in 2013.

Anuntul include o noua platforma pentru smartphone-uri, pentru pietele emergente, un nou procesor quad-core de tip SoC pe 22nm dedicat tablet PC-urilor si noi Ultrabook-uri convertibile intuitive.

“Cele mai bune tehnologii Intel vor fi integrate in dispozitivele mobile. Odata cu cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, vom aduce pe piata cea mai buna autonomie a bateriei comparativ cu generatia anterioara, cea mai mare crestere din istoria companiei. De asemenea, vom adauga dispozitivelor o gama de interfete umane prin touch, recunoastere vocala, faciala si interactiuni bazate pe gesturi. Vom mari performanta si vom reduce consumul de energie a procesoarelor Atom, in timp ce vom accelera procesul de lansare de dispozitive mobile intr-un mod fara precedent in 2013”, a declarat Skaugen.

Printre noutatile lansate la CES 2013, primul targ de electronice din acest an, se numara iPhone 5S, desi pana acum iPhone nu a reinventat telefonul mobil asa cum reusea primul model in 2007, noi modele de notebook-uri Samsung Seria 7 CHRONOS, cel mai rapid procesor mobil de la NVIDIA, precum si televizoarele Ultra HD , asa-numitele 4K , ultrabook-urile si tabletele cu Windows 8.International Consumer Electronics Show 2013 va aduce in atentia publicului si TV-uri HD super-subtiri, laptop-uri de ultima ora, super-phones, precum si un PC hibrid de la Lenovo. Horizon IdeaCentre are un ecran de 27 de inci, care functioneaza atat ca un desktop standard, cat si ca o tableta uriasa.

Tot la CES 2013 este lansata si Sphero, mingea inteligenta, una dintre cele mai distractive jucarii care poate inlocui chiar si un animal de companie. Cei mai multi se uita la minge, fara sa-si dea seama ce este de fapt. Dar cand te uiti la ea prin tableta sau telefon, vezi un animal.

In cazul nostru un castor care se crede rechin. , spune producatorul Orbotix.In realitate, este o minge teleghidata prin tableta sau smartphone, care nu oboseste niciodata. Trebuie doar sa aveti grija sa nu oboseasca tableta si sa ramana fara baterie, dar si pentru asta s-a gasit o solutie la CES 2013, unde un inventator a lansat dispozitivul care iti incarca telefonul pentru doua saptamani, asa ca puteti uita de incarcatoare de acum incolo.Un alt dispozitiv interesant ce va fi lansat la CES 2013 este furculita care iti spune ce si cat mananci.

Hapifork este un dispozitiv electronic care va ajuta sa vedeti ceea ce mancati. Dupa cum explica Jennifer Jolly de la USA Today, furculita urmareste cat de mult luati in greutate la o masa.Sony va lansa un smartphone in linia Xperia, pe care il puteti lua sub apa. In timp ce ecranul HD are o capacitate rapida de prelucrare, dispozitivul are o capacitate foarte bine dezvoltata de a face fata unei calatorii sub apa.La capitolul suweet-dreams , George Buhnici dezvaluie pentru Stirile Pro TV cum ar putea arata telefonul extrem in 2013.

Va avea ecran flexibil full HD, va fi capabil sa ruleze jocuri si programe de calculator, ar putea avea proiector de perete incorporat, baterie care sa reziste doua saptamani, nu se va sparge si va face poze ca un aparat foto bun.In plus, va sti ca un medic atent daca ne simtim bine, analizand aerul expirat, transpiratia, temperatura corpului, culoarea pielii, pulsul si tensiunea arteriala.

Desi suna SF, toate aceste tehnologii exista si nu trebuie decat puse la un loc.La CES 2013, peste 3.000 de companii vor prezenta cele mai noi tehnologii si cele mai noi produse electronice. In 2013, suprafata de expunere va fi una record de 176.000 mp.Apple, Amazon, Google si Microsoft nu vor fi prezenti la CES 2013, insa locul americanilor este luat de companiile asiatice precum LG, Samsung, Huawei, sau ZTE.

Spatiul lasat liber de Microsoft anul trecut, care a decis sa nu mai pariticipe la targ, va fi ocupat anul acesta de compania chineza Hisense.Prima editie CES a fost organizata in 1967, cand avea o audienta de 17.500 de persoane. Acum a ajuns la 150.000 de oameni.Sursa foto: USA Today