CES 2013: Primele lansari de la CES 2013 au adus cel mai subtire telefon si cel mai mare smartphone

CES 2013: Primele lansari oficiale de la CES 2013 au adus in atentia presei si a fanilor de tehnologie din toata lumea gadgeturi dintre cele mai diverse, cel mai subtire telefon, cel mai mare smartphone, dar si cel mai mare televizor cu ecran ULTRA HD.

Producatorii de procesoare si-au ales CES 2013 ca teritoriu pentru a isi demonstra calitatile. Dupa ce NVIDIA a deschis balul ieri, in avanpremiera Târgului de Tehnologie, cu noul procesor pentru dispozitive mobile, Tegra 4, Intel si Qualcomm si-au prezentat si ei modelele.Intel a anuntat un procesor Atom, cu suport pentru dual-sim si cu tehnologie Wireless Display.

De asemenea, tabletele primesc un procesor Atom dual core pe tehnologie de 22 de nanometri, pentru dispozitivele cu Windows 8. Acesta va asigura autonomie mai mare. Mai multe detalii de la conferinta Intel.Qualcomm a anuntat noul Snapdragon 800, cu 75% mai performant decât vârful de gama anterior.

Procesorul poate atinge viteze de 2,3 GHz, iar smartphone-urile care vor avea Snapdragon 800 vor putea avea camere cu rezolutii de pana la 55 megapixeli, precum si redare audio HD.Telefoane mobile putine, dar cu pretentii mari.

Pe teritoriul telefoanelor mobile, CES 2013 nu se poate lauda cu foarte multe dispozitive.Huawei a lansat Ascend Mate, D2 si W1. Ascend Mate este cel mai mare smartphone din lume, ecranul de 6,1 inci facându-l sa intre in categoria phabletelor.

Din pacate, rezolutia ecranului nu este impresionanta, iar telefonul se salveaza prin autonomia bateriei asigurata de 4.000 de miliamperi.In acelasi timp, combinatia dintre francezi, americani si chinezi formata la Alcatel da rezultate interesante, dar care trebuie confirmate pe piata. Alcatel One Touch Idol Ultra este cel mai subtire smartphone din lume, iar Alcatel One Touch Scribe este o phableta lansata de firma.Huawei W1 are tot procesor Qualcomm dual-core, ca toata gama telefoanelor cu Windows Phone, o memorie RAM de 512 MB si un ecran de 4 inci cu o rezolutie de 800×480 pixeli. Smartphone-ul are doua camere, cea principala de 5 megapixeli si una frontala VGA.

Memoria interna este de 4 GB, dar exista suport pentru carduri microSD.Sony Xperia Z este raspunsul japonezilor la Samsung si Apple, fiind dispozitivul de top. Camera foto este de 13 megapixeli, procesorul este unul Qualcomm quad core de 1,5 Ghz si o memorie interna de 2 GB de RAM.

Tablete cu abordari dintre cele mai ciudateAsus a lansat practic cea mai mare tableta cu Android, Transformer AiO care are un ecran de 18,4 inci, adica 46 de centimetri. Aceasta este de fapt atasata unui sistem desktop si este o combinatie intre un sistem de operare Windows 8 si un Android. Nu va gânditi sa transportati tableta asa usor, pentru ca atunci când este scoasa de pe standul sau cântareste 2,5 kilograme.

Ecranul este IPS, are 10 puncte de atingere, dar nu credem ca va fi bun pentru a juca unele aplicatii care necesita inclinarea tabletei. Rezolutia este ultra HD.De asemenea, Asus a lansat modelul Transformer Book TX300, care se doreste primul ultrabook convertibil, cu un ecran care se scoate, dar probabil ca taiwanezii au uitat de Lenovo Yoga.

Dispozitivul cu Windows 8 s-ar dori un rival pentru Macbook Air.Polaroid a venit cu o tableta pentru cei mici. Gadgetul cu un ecran de 7 inci are aplicatii selectate special, protectie prin parola pentru imposibilitatea accesarii de materiale nepotrivite varstei si o margine de cauciuc, mare si rezistenta.Gadgeturi de tot felul la CES 2013.

Compania Tactus Technology propune, la Targul de Tehnologie din Las Vegas, o inovatie pentru ecranele touchscreen, si anume butoanele dinamice. Tactus a spus despre tehnologia sa ca este o „suprafata tactila care se metamorfozeaza“.

Butoanele fizice se ridica din ecran si poti scrie ca pe o tastatura fizica normala, apoi dispar pentru a te bucura de finetea ecranuluiA treia generatie a celor mai bine vanduti roboti programabil marca Lego este printre noi, acum cu mai multi senzori, mai multe motoare si mai flexibili. Plus aplicatii mobile dedicate. Mindstorms EV3 vor fi scosi la vânzare in aceasta vara, la pretul de 350 de dolari si se vor livra in forma a 594 de piese Technic care pot fi folosite pentru a asambla cinci roboti. Instructiunile vor include indicatii de asamblare pentru inca 12 modele diferite de roboti.

La CES 2013, unii au venit cu gadgeturi stralucitoare si multifunctionale, iar Kingston a venit cu un stick USB cu cea mai mare capacitate de stocare, de 1 TB. „Hard disk-ul“ portabil DataTraveler HyperX Predator 3.0 are o viteza de citire de 240 MB pe secunda cu una de scriere de aproximativ 160 MB. insa aceste performante doar pe un port UBS 3.0, deoarece pe unul 2.0 viteza maxima ajunge undeva la 30 MB pe secunda.

Samsung a prezentat la CES 2013 cel mai mare televizor din lume cu cea mai mare rezolutie din lume, 4K. Samsung UHD TV S9 are 85 de inci, iar sud-coreenii pregatesc unul si de peste 100 de inci.Panasonic a dezvaluit noua linie de camere compacte LUMIX pentru 2013, noua linie oferind optiuni noi de conectivitate, incluzând Wi-Fi si tehnologii NFC, pentru a furniza optiuni de fotografiere, de vizualizare la distanta si distribuire instanta pe retelele sociale.Vezi toate noutatile de la CES 2013 pe site-ul Adevarul.