Cetatean IORDANIAN, declarat INDEZIRABIL de statul roman. SRI: Facea PROPAGANDA ISIS. UPDATE

Un CETATEAN IORDANIAN a fost declarat INDEZIRABIL, marti, de Curtea de Apel, astfel ca ii este INTERZIS ACCESUL PE TERITORIUL ROMANIEI, pentru o perioada de 15 ani, potrivit Digi24.

UPDATE 17.05 Un CETATEAN IORDANIAN a fost declarat INDEZIRABIL IN ROMANIA, pentru o perioada de 15 ani, la cererea parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax. Potrivit SRI, acesta sustinea neconditionat gruparea STAT ISLAMIC (ISIS), pentru care facea PROPAGANDA ONLINE, incercand chiar sa legitimeze atentatele de la Paris, si era dispus sa se implice in actiuni ale acesteia impotriva Romaniei.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) precizeaza intr-un comunicat ca Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, aflat in Romania din anul 1991, a fost monitorizat incepand cu anul 2014, context in care s-a stabilit ca desfasura activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale.

STIRE INITIALA

Curtea de Apel Bucuresti a decis declararea unui CETATEAN IORDANIAN, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, carea avea drept de rezidenta in tara noastra, drept PERSOANA INDEZIRABILA IN ROMANIA pentru ratiuni de securitate nationala pentru o perioada de 15 ani, informeaza DIGI24.

Decizia judecatorilor nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile de la data pronuntarii.

Declararea ca indezirabil este o masura care se dispune impotriva unui strain care a desfasurat, desfasoara ori exista indicii temeinice ca intentioneaza sa desfasoare activitati de natura sa puna in pericol securitatea nationala sau ordinea publica.

CITESTE SI: DIRECTORUL SRI AVERTIZEAZA: STATUL ISLAMIC incearca sa intre si in ROMANIA

Aceasta masura se dispune de Curtea de Apel Bucuresti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Procurorul sesizeaza instanta de judecata, la propunerea institutiilor cu competente in domeniul ordinii publice si securitatii nationale care detin date sau indicii temeinice ca intentioneaza sa desfasoare activitati de natura sa puna in pericol securitatea nationala.

Datele si informatiile in baza carora se propune declararea ca indezirabil pentru ratiuni de securitate nationala se pun la dispozitia instantei de judecata, in conditiile stabilite de actele normative care reglementeaza regimul activitatilor referitoare la siguranta nationala si protejarea informatiilor clasificate. Hotararea se comunica strainului, precum si, daca instanta dispune declararea ca indezirabil, Inspectoratului General pentru Imigrari, pentru a fi pusa in executare. Dreptul de sedere a strainului inceteaza de la data pronuntarii hotararii prin care acesta a fost declarat indezirabil.