Cetățenii din Venezuela sunt obligați să folosească Petro pentru a-și taxa de pașaport

Cetățenii din Venezuela sunt obligați să plătească taxa pentru pașapoarte cu controversata monedă crypto autohtonă, Petro, scrie Bloomberg. Astfel vicepreședintele Delcy Rodriguez a declarat într-o conferință de presă că un nou pașaport va costa cetățenii doi Petro, echivalent cu 7200 de bolivari.

Cu o sumă de patru ori mai mare decât salariul minim lunar, cetățenii din Venezuela se confruntă cu o sarcină și mai dificilă. Și asta pentru a-și obține documentele de călătorie necesare pentru  a pleca dintr-o țară care se confruntă cu o criza economică și umanitară a țării.

În ciuda faptului că a ajuns în pre-vânzare în februarie, Petro, moneda crypto cu petrol și minerale, a fost lansat oficial de către președintele Maduro deabia săptămâna trecută.

Citește și: 88 DE MILIOANE DE DOLARI AU FOST SPĂLATE PRIN 46 DE SCHIMBURI DE CRYPTO MONEDE

“Bine ați venit la Petro! A venit să întărim programul de redresare economică și să revoluționăm cripto economia globală ca o nouă formă de schimb comercial, financiar și monetar”, a declarat Maduro.

Tot Maduro a făcut legătura între moneda națională revizuită, suveranul Bolivar, și Petro. Cu toate acestea, deoarece tokenul a fost folosit în mod deschis pentru a elimina sancțiunile impuse de S.U.A. împotriva Venezuelei, președintele Trump a dictat, în luna martie, noi restricții pentru a bloca utilizarea sa în comerț.

Săptămâna trecuta, un grup de senatori din SUA a impus chiar sancțiuni mai stricte împotriva monedei Petro. Aceștia au solicitat rezidenților din SUA care furnizează “software” guvernului venezuelean să nu folosească moneda Petro.

Aparent, plasându-și toate speranțele în reușita tokenului, Maduro a făcut o încercare majoră de a forța instituțiile să utilizeze Petroul. La sfârșitul lunii august, el a ordonat băncilor să adopte moneda Petro, obligând companiile să facă același lucru în martie. Națiunea trebuie să plătească, de asemenea, cotizația de pensii și salarii în noua crypto monedă, începând din luna august.