Cetatenii Sectorului 3 s-au adresat CGMB in legatura cu AMENAJARILE de pe BULEVARDUL UNIRII

Grupul Civic Cetatean Sector 3 a transmis o scrisoare deschisa membrilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU, prin care atrage atentia asupra ilegalitatii AMENAJARILOR de pe BULEVARDUL UNIRII, realizate prin incalcarea mai multor legi si hotarari ale CGMB, potrivit unui comunicat de presa al organizatiei.

Conform sursei citate, Grupul Civic Cetatean Sector 3 considera ca Primaria Sectorului 3 avea doar dreptul de a amenaja spatiile verzi, conform HCGMB nr. 113/1998 privind administrarea spatiilor verzi si aliniamentelor stradale aferente strazilor de pe teritoriul Primariilor de sector.

Membrii grupului mai arata ca primarul Sectorului 3, ROBERT NEGOITA, nu a cerut CGMB si nu a primit, daca a solicitat, transmiterea temporara a administrarii BULEVARDULUI UNIRII, pe tronsonul cuprins intre bulevardul I.C. Bratianu si piata Alba Iulia, asa cum s-a intamplat in cazul strazilor Eugeniu Carada si Smardan in anul 2009. Astfel, au fost incalcate o serie de hotarari si legi, potrivit sursei citate.

Citeste si: PROTEST impotriva distrugerii SPATIILOR VERZI din Sectorul 3

“Consideram ca o astfel de practica abuziva de a construi si amenaja fara a avea actele legale necesare este de natura sa determine autoritatile statului roman sa ia masuri pentru a stopa abuzurile care se petrec la Primaria Sectorului 3”, se spune in comunicat.

In scrisoarea adresata CGMB, membrii organizatiei le solicita consilierilor generali sa se pronunte asupra legalitatii AMENAJARILOR de pe BULEVARDUL UNIRII, dar si in legatura cu alte lucrari executate de Primaria Sectorului 3 pe mai multe artere mari. “Va adresam acesta scrisoare cu rugamintea de a ne comunica daca apreciati ca o lucrare de o asemenea importanta poate fi executata fara a avea drept de administrare asupra arterei sau a oricarui alt tip de obiectiv aflat in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti. Va intrebam pe dumneavoastra, consilieri generali ai CGMB, cum veti vota un posibil proiect de transmitere temporara a arterei Unirii, aflata acum in responsabilitatea CGMB, catre Primaria Sector 3? Este legala actiunea de modificarea a tramei stradale a marilor bulevarde cu acele diafragme betonate, precum Decebal, Camil Ressu, Theodor Pallady, Mihai Bravu, Unirii, acum, dupa ce lucrarile au fost executate si asupra carora Curtea de Conturi are serioase indoieli de legalitate?”, se spune in scrisoare.

Citeste si: REFERENDUM pentru DEMITEREA lui RADU MAZARE, la Constanta. Un grup de tineri strange deja semnaturi

Grupul Civic Cetatean Sector 3 mai arata in text ca va trimite sesizari in legatura cu legalitatea acestor lucrari si catre Curtea de Conturi, Ambasada SUA si comisiile de mediu si administratie publica locala din Parlamentul European.

Sursa foto: adevarul.ro