CExN al PSD: Congresul PSD va avea loc pe 6 septembrie. Ponta: USL nu mai exista dupa mariajul PNL-PDL

Ponta, despre o Declaratie a Parlamentului, pentru demisia presedintelui Basescu: Se va discuta luni

Conducerea PSD s-a reunit, joi, in cadrul Comitetului Executiv National (CExN). In cadrul sedintei, presedintele social-democrat, Victor Ponta, ar fi adus critici dure la adresa organizatiei PSD Bucuresti pentru rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare si a declarat ca nu crede ca o va lasa pe Ecaterina Andronescu sa plece in Parlamentul European, adaugand ca, de bucurie, Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC, ”se va imbata in seara asta”.

Potrivit unor surse politice, Victor Ponta le-a transmis edililor din Bucuresti ca rezultatele la euroalegeri puteau fi mai bune si le-a reprosat ca edililor ca nu i-au mobilizat suficient pe bucuresteni la vot. Liderii social-democrati de la centru analizeaza, in cadrul sedintei CExN rezulatele obtinute la alegerile europarlamentare. 

UPDATE ora 15:39: DECLARATII VICTOR PONTA: “Am auzit ca domnul Antonescu nu mai vrea sa pastram alianta in teritoriu si fiecare trebuie sa incerce sa-si faca o majoritate. Nu le-am pus conditii ca nu stiu fiecare situatie in parte. USL… cred ca a omorat-o domnul Antonescu de tot. Mai degraba o sa ramana in Senatul Romaniei. Inca nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, am cazut amandoi de acord ca va ramane in Senatul Romaniei. Azi am discutat si asa am decis impreuna. O sa obtina mai mult la prezidentiale (la Constanta – n.r.). Cred ca si domnul Antonescu o sa se bata cu baronul Filipescu, nu doar noi. Dupa mariajul PNL-PDL sigur ca USL nu mai exista. Daca la Conrgesul PNL se va decide sa se refaca USL-ul suntem disponibili dar la modul serios e greu de crezut. Nu poti sa fii si in USL si in Alianta DA. La taxa pe constructii speciale incasarile sunt aproape duble fata de datele prevazute in buget. Daca avem un presedinte care sa sprijine programul USD, il vom sprijini, daca nu sigur ca o sa candidez eu. Tooate organizatiile isi fac analiza, vedem ce a mers bine, ce nu, ne pregatim de urmatoarele confruntari, prezidentialele si alegerile locale din 2016. Rezultatele de dumincia ne dau un mesaj despre zonele pe care le putem castiga in 2016. Ne luam inapoi si Botosaniul si Neamtul si multe alte zone.PNL-PDL nu, nu este o amenintare. O fuziune intre domnul Blaga si Antonescu nu poate fi un pericol pentru nimeni. Cred ca e in regula, e foarte bine. Domnul Antonescu lupta cu baronii si a inceput cu Uioreanu. Nu mai e Basescu e Antonescu acum”, a declarat Ponta.

Intrebat cum comenteaza scandalul Negoita-Ghita, Ponta a raspuns: “S-a rezolvat, n-avem niciun conflict. O sa se pronunte justitia. Nu am voie sa discut despre problemele aflate in justitie. Domnul Antonescu lupta cu baronii, eu nu ma bag”.

UPDATE ora 15.25: Intrebat de jurnalisti cum comenteaza reprosul premierului Victor Ponta referitor la cearta cu Sebastian Ghita, care a afectat scorul partidului, Robert Negoita a raspuns: “Eu nu ma cert cu nimeni, nu sunt o persoana conflictuala”.

UPDATE ora 15.15: Congresul PSD va avea loc in data de 6 septembrie.

UPDATE ora 15.10: Victor Ponta a spus ca cearta dintre Robert Negoita si Sebastian Ghita si a afectat scorul partidului.

UPDATE ora 14.45: Victor Ponta le-a transmis liderilor din teritoriu ca au mana libera la formarea de aliante. 

Nu doar Capitala a oferit social-democratilor rezultate sub asteptari, Constanta numarandu-se printre judetele in care scorul a fost mai mic. Premierul a mai spus, in sedinta, ca vrea sa vada ce nu a functionat astfel ca la urmatoarea campanie sa fie remediate problemele.

Ilie Sarbu ii sfatuieste pe social-democrati sa nu sa se grabeasca sa anunte candidatul la Presedintie

Tot astazi, Ponta a declarat ca Congresul PSD la care se va desemna candidatul partidului la prezidentiale va avea loc probabil in septembrie.

„Categoric va avea loc un Congres in care sa desemnam candidatul la prezidentiale pentru ca la ultimul congres l-am desemnat pe domnul Antonecu si nu cred ca mai e valabil acest lucru. Probabil va fi in septembrie”, a precizat Ponta.

El a adaugat ca la reuniunea Comitetul Executiv al partidului nu se discuta acest lucru, deoarece este prematur. ”E prematur, chiar daca nu avem o presiune foarte mare si deocamdata trebuie sa ne pregatim in special pe partea de guvernare”, a adaugat Ponta.

Ponta nu o lasa pe Andronescu sa plece la PE

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, joi, la CExN, ca nu crede ca o va lasa pe Ecaterina Andronescu sa plece europarlamentar, el adaugand ca, de bucurie, Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC, ”se va imbata in seara asta”.

Citeste si: Ponta: In 2009 am votat in primul tur cu Antonescu, apoi cu Geoana

Ponta a spus ca nu crede ca o lasa pe Andronescu sa plece la PE, deoarece mai sunt de dus ”destule batalii” in tara si este nevoie de ea in Senat.

Victor Ponta i-a spus Ecaterinei Andronescu ca vor avea o discutie in acest sens si ca spera sa o convinga sa nu plece europarlamentar.

Totodata, liderul PSD a spus ca Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC la europarlamentare si care prin retragerea Ecaterinei Andronescu ar urma sa plece la PE, ”se va imbata in seara asta”.

Alianta PSD-UNPR-PC a obtinut, in urma alegerilor de duminica, 16 mandate in PE. Ecaterina Andronescu a fost pe locul al doilea pe lista PSD-UNPR-PC.