CExN al PSD. DAN SOVA a fost reprimit in partid la propunerea lui VICTOR PONTA. UPDATE

CExN a PSD s-a reunit, vineri, la Sinaia, pentru a clarifica situatia partidului dupa esecul de la prezidentiale, in conditiile in care exista dispute publice intre conducerea centrala si liderii din teritoriu fata de masurile ce trebuie luate pentru a atenua pierderea de imagine a formatiunii.

UPDATE 14.00: Presedintele VICTOR PONTA  a propus reprimirea lui DAN SOVA in randurile PSD. “SOVA ne-a demonstrat ca merita sa faca parte de PSD. El va reveni in echipa”, a declarat PONTA, confirmand si faptul ca in cadrul CExN s-a decis revocarea excluderii lui DAN SOVA din randurile social democratilor.

UPDATE 13.00: CATALIN IVAN  afost inlocuit de la sefia filialei PSD Sector 1.

UPDATE 11.15: Deputatul CRISTIAN RIZEA va fi numit presedinte interimar la PSD SECTORUL 5,  mai spun sursele din interiorul PSD.

UPDATE 11.00: Vicepresedintele PSD ECATERINA ANDRONESCU, urmarit penal de DNA, va pierde sefia PSD Bucuresti, anunta stiripesurse.ro citand surse prezente la CExN al PSD. Conform sursei citate, noul presedinte interimar al PSD Bucuresti va fi desemnat secretarul general adjunct al PSD, CODRIN STEFANESCU.

STIRE INITIALA

Astfel, presedintele CJ Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU, a declarat, public, joi, inainte de reuniunea CExN, ca propunerile de modificare a statutului PSD, avansate de presedintele partidului, VICTOR PONTA , care vizeaza sa fie sanctionati membrii de partid cu probleme in Justitie, sunt in afara Constitutiei atat timp cat o instanta nu a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila.

Constantinescu, a declarat, totodata, ca teoria centrului imaculat, lansata in 2003 de ADRIAN NASTASE, a fost reluata acum de conducerea PSD, respectiv de VICTOR PONTA si LIVIU DRAGNEA, pentru a justifica esecul la prezidentiale, si a aratat ca greselile din alegeri au apartinut conducerii centrale, nu baronilor.

CITESTE SI: PONTA ameninta cu DEMISIA: Daca PSD nu vrea reforma interna pe JUSTITIE sa-si gaseasca alt lider

Anterior sedintei CExN, primarul Constantei, RADU MAZARE, a expirmat o pozitie transanta prin care solicita ca presedintele PSD, VICTOR PONTA, sa-si dea demisia de la sefia PSD, asumandu-si astfel responsabilitatea pentru pierderea alegerior.

Mai mult, presedintele CJ Vrancea, vicepresedintele PSD MARIAN OPRISAN, a declarat, tot anterior sedintei, ca Victor Ponta poate ramane presedinte al PSD daca nu se va comporta ca ADRIAN NASTASE.

VICTOR PONTA si LIVIU DRAGNEA au avansat, public, propunerea ca statutul PSD sa fie modificat in sensul ca membrii de partid cu probleme in Justitie sa fie sanctionati cu pierderea functiei, iar functiile politice sa fie disociate de cele administrative.

Propunerile lui Ponta si Dragnea au intampinat opozitia lui Marian Oprisan inca din momentul in care au fost avansate public, in conditiile in care Liviu Dragnea solicita ca disocierea functiilor sa se aplice doar la nivel local, iar el solicita ca principiul sa fie aplicabil tuturor, inclusiv lui Ponta si Dragnea.

La CExN al PSD de la Sinaia este de asteptat sa se clarifice aceste pozitii publice contradictorii, in paralel cu elaborarea si asumarea unei analize a esecului de la prezidentiale.

“CExN trebuie sa faca o discutie sincera, cine a gresit, cum, sa ne asumam responsabilitatile, sa demonstram solidaritate de la Bucuresti spre provincie, dar si invers, sa realizam si sa recunoastem cine e vinovat si sa mergem mai departe pentru ca eu chiar cred ca Romania trebuie sa aiba stabilitate pana in 2016”, a spus NICUSOR CONSTANTINESCU, joi, inainte de CExN.

Lucrurile nu par sa fie vazute dintr-o perspectiva similara de catre presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA. Intrebat daca CExN va face o analiza a esecului de la prezidentiale, DRAGNEAa precizat ca aceasta analiza a fost deja “finalizata”.

“Vom discuta. Analiza amanuntita a fost finalizata si discutata la primul CExN. Nu am spus public, nu am dat la presa. Si in toata aceastaperioada, in intalnirile pe care le-am avut in tara si la sediul PSD cu coelgii din pattid, lucrurile s-au lamurit. Probabil vom discuta si despre asta, dar trebuie sa ne uitam mai mult cu ovhii spre viitor, spre ceea ce trebuie sa fie noul proiect politc al PSD pentru 2015-2016. Va prezenta Victor Ponta cateva elemente din acest proiect la care va trebui sa lucreze toata lumea de buna credinta”, a spus Dragnea, joi, inainte de CExN.

LIVIU DRAGNEA a spus ca parerile in PSD sunt “impartite” si in ceea ce priveste organizarea unui congres de alegeri in acest an.

“Este una din discutii care va fi continuata si la Consiliul National pentru ca am fost impreuna cu VICTOR PONTA in cateva judete – ultima data la Iasi – si acolo parerile erau impartite. Foarte multi au spus ca nu trebuie sa ne preocupam acum, in aceste momente, de Congres. Trebuie sa ne preocupam de cum mentinem guvernarea, cum gestionam guvernarea atat la nivel central cat si local, de o buna functionare a coalitiei de guvernae in Parlament”, a spus DRAGNEA.

CITESTE SI: VALERIU ZGONEA: VICTOR PONTA nu trebuie sa DEMISIONEZE 

Dragnea a spus ca la CExN de la Sinaia PSD trebuie sa stabileasca in mod oficial data Consiliului National si ordinea de zi. “Va fi un Consiliu National extrem de important, unde se vor discuta prevederile in statut, modificarile la statut”, a spus Dragnea.

CExN al PSD, convocat in decembrie 2014, a stabilit ca in luna martie 2015 sa aiba loc Consiliul National si congresul de alegeri al partidului. Ulterior, BPN a stabilit, in prima sedinta din 2015, sa amane organizarea unui congres de alegeri pentru o data nedeterminata.

BPN a decis, tot atunci, ca in luna martie sa aiba loc doar sedinta Consiliului National, unde se vor organiza alegeri pentru presedintia acestui for, urmand ca la Consilliul National sa se modifice statutul PSD si sa se decida si data de convocare a congresului de alegeri.

Sursa foto: adevarul.ro