CExN al TSD: Tinerii social democrati vor avea cate doi candidati pe listele PSD la alegerile locale

Tinerii social-democrati vor avea la alegerile locale cate doi candidati pe listele PSD la comune, orase si municipii, informeaza Agerpres. 

In acest sfarsit de saptamana, la Viseu de Sus, a avut loc sedinta Comitetului Executiv National al Tineretului Social-Democrat, la care au participat peste 300 de tineri. In cadrul intalnirii, s-a luat in discutie situatia fiecarei organizatii TSD din tara si au fost centralizate candidaturile pentru alegerile locale din 5 iunie.

“Situatia arata promitator. Ati vazut, in ultima perioada, atat din parte presedintelui PSD, Liviu Dragnea, cat si din partea seniorilor din organizatiile din tara, ca tineretul va fi extraordinar de bine promovat si sustinut. Insa vom beneficia de aceste lucruri doar daca muncim si daca aratam ca suntem intr-adevar o forta. Din acest motiv, astazi, odata ce am centralizat acele candidaturi pentru alegerilor locale din luna iunie, pot sa va spun ca vom avea cel putin cate doi tineri pe listele pe care PSD le va depune la comune, orase si municipii. Acesti tineri vor fi vectorii generatiei noastre in perioada urmatoare”, a spus presedintele TSD, Gabriel Petrea, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, toti tinerii social-democrati care se vor afla pe listele pentru alegerile locale din 5 iunie vor trece printr-un proces de formare si informare, care va cuprinde o serie de traininguri despre statutul alesului local si despre administratia publica din Romania.

Dupa sedinta Comitetului Executiv, s-a desfasurat si intalnirea reprezentantilor Ligii Tinerilor Intreprinzatori Social-Democrati.

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca aceasta prima intalnire a tinerilor din intreaga tara, in Viseu de Sus, arata forta pe care o reprezinta, in acest moment, organizatia de tineret a social-democratilor maramureseni si determinarea cu care se implica in viata politica.

“Sunt mandru de realizarile tinerilor social-democrati din Maramures, de faptul ca prima intalnire a TSD la nivel national a avut loc in judetul nostru. Tinerii au forta necesara de a aduce o schimbare si determinarea necesara de a lupta pentru crezul lor. Cosmin Butuza — presedintele TSD Maramures — este un lider care a stiut sa inchege alaturi de el o echipa de exceptie, o echipa cu care ne mandrim si noi, organizatia PSD Maramures, si pe care ii vom promova pe lista de candidaturi din 5 iunie”, a afirmat Gabriel Zetea.

In context, deputatul Gheorghe Simon, vicepresedinte PSD, a aratat ca tinerii sunt motorul intregii vieti politice si administrative si au de spus un cuvant important in ceea ce priveste competitia electorala care urmeaza in viitorul apropiat.

“Tinerii nostri sunt cei care ne dau forta necesara de a continua, cei care, alaturi de experienta noastra, ne ofera elanul de a merge neobositi mai departe. (…) Urez tuturor tinerilor social-democrati mult succes atat in competitia interna, care va stabili numele viitorilor candidati pe listele PSD, cat si in marea batalie din 5 iunie”, a subliniat vicepresedintele PSD.

 Sursa foto: ziarulderoman