CExN PSD: FIREA l-a inlocuit pe NEGOITA la sefia PSD Bucuresti! Reactiile celor doi. UPDATE

ROBERT NEGOITA si-a dat demisia si a fost inlocuit in functia de sef al filialei PSD Bucuresti de catre senatoarea Gabriela Firea, in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, a declarat la finele lucrarilor presedintele PSD LIVIU DRAGNEA. Votul a fost in unanimitate.

UPDATE 17.55:  “As vrea sa le multumesc colegilor mei din CEx, in special dlui presedinte Liviu Dragnea pentru incredere, as vrea sa fac o mentiune speciala pentru dl Robert Negoita, presedintele pana acum cateva minute al PSD Bucuresti, care a anuntat azi propunerea ca eu sa devin presedinte interimar al PSD Bucuresti. Ii multumesc pentru incredere. Vom fi o echipa unita si vom face astfel incat tensiunile dintre unii colegi sa dispara”, a declarat GABRIELA FIREA dupa Comitetul Executiv al PSD.

La randul sau, Robert Negoita a tinut sa sublinieze ca nu a fost inlaturat de la sefia organizatiei, ci a facut un “pas lateral”.

“Vreau sa ii urez mult succes Gabrielei… dnei Firea, pentru noua pozitie la care am propus-o si o sustin cu toata convingerea si toata puterea mea. Este cea mai buna formula, am avut mai multe discutii cu presedintele partidului, in care mi-am exprimat dorinta de a nu candida la Primaria Generala, pentru ca am prea multe proiecte la sectorul 3 pe care le-am realizat si multe dintre ele trebuie finalizate.

Respect principiile, de aceea am facut un pas lateral. O sustin pe dna Firea si am credinta ca are sanse maxime sa castige Primaria Generala. Avem nevoie de o schimbare in Bucuresti si avem nevoie sa schimbam acest oras in bine. Sunt convins ca azi s-a format o echipa puternica pentru campanie si in PSD, o echipa care va aduce castig in primul rand bucurestenilor”, a declarat ROBERT NEGOITA.

STIRE INITIALA

ROBERT NEGOITA nu a fost exclus din partid, in schimb CRISTIAN RIZEA a fost SUSPENDAT pentru o perioada de sase luni la de sefia PSD SECTOR 5. ROBERT NEGOITA va prelua si functia de  secretar executiv regional pe zona Ilfov – Bucuresti.

GABRIELA FIREA, propusa chiar de ROBERT NEGOITA pentru functia de presedinte la PSD Bucuresti, este in prezent purtator de cuvant al partidului, vicepresedinte, dar si presedintele PSD Ilfov. 

Totodata, LIVIU DRAGNEA a declarat ca numirea  GABRIELEI FIREA se justifica avand in vedere ca este “prima optiune” de candidat al partidului la Primaria Generala. Potrivit presedintelui PSD, pana la sfarsitul lunii vor fi anuntati candidatii la primariile de sector si la primaria Capitalei.

O alta masura care s-a luat in urma scandalului de la sectorul 5 este suspendarea lui CRISTIAN RIZEA timp de sase luni de la sefia filialei, precum si excluderea din partid a lui ILIIE MARIO RAFAEL, presedintele executiv al PSD Sector 5, cel care planificase mitingul impotriva lui ROBERT NEGOITA. In locul lui CRISTIAN RIZEA a fost numita, interimar la presedentia PSD Sector 5, LIGIA MOLDOVAN, lidera organizatiei de femei din acelasi sector.

Fostul presedinte al Consiliului National al PSD, ROVANA PLUMB, a fost votata in functia de vicepresedinte national al PSD in locul lui ANDREI DOLINEASCHI, vicepresedinte demisionar.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul