Cezar Preda, mesaj catre colegii de partid, via Elena Udrea: Ii rog sa nu mai inventeze alti candidati la presedintie!

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a facut, vineri, un apel catre democrat-liberali pentru a-l sustine drept candidat la alegerile prezidentiale pe Catalin Predoiu, spunand ca isi roaga colegii de partid, “fie ei blonzi, bruneti, șateni”, sa nu mai “inventeze” alti candidati la Presedintie.

“Vom face tot ceea ce putem ca buzoianul Catalin Predoiu sa devina presedintele Romaniei si recomand tuturor colegilor mei sa faca la fel. As vrea sa-i rog pe colegii mei de partid, fie ei blonzi, bruneti, sateni, sa nu mai inventeze alti candidati la presedintie si sa respecte decizia partidului de a avea candidat pe buzoianul Catalin Predoiu. Mai grav este cand aceasta analiza de nesustinere vine tot de la un buzoian. Eu nu as face niciodata asa ceva”, a declarat Cezar Preda, vineri, intr-o conferinta de presa la Buzau.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, ca dupa alegerile europarlamentare se vor stabili candidaturile pentru Presedintie, ea spunand ca “se vorbeste” despre candidatura lui Emil Boc si exprimandu-si speranta in concretizarea acesteia.

“Dupa europarlamentare vom vedea care ar fi cel mai bun candidat pentru partidele de dreapta, in speranta ca dupa europarlamentare se vor aduce argumente pentru a merge cu un candidat comun la prezidentiale. E devreme sa spunem ce se va intampla cu candidatura domnului Predoiu, asa cum noi pe dreapta mai avem un candidat, pe domunul Ungureanu si se vorbeste si de candidatura lui Emil Boc”, a afirmat Elena Udrea la Adevarul live.

Udrea a spus ca, astazi, Emil Boc spune ca nu este interesat de aceasta candidatura, dar momentul in care se vor seta candidaturile va fi dupa europarlamentare.

“Cel care este cel mai bine cotat dupa europarlamentare, care a avut capacitatea sa adune cele mai multe voturi, sa mobilizeze cel mai bine electoratul, adaugat la aceste criterii, o sa fie candidatul dreptei, indiferent cum se numeste el. Daca se numeste Predoiu, sa fie Predoiu, daca se numeste Pavelescu, sa fie Pavelescu, daca este domnul Boc, cum speram noi, sa fie domnul Boc”, a spus Udrea.

Ea a aratat, insa, ca Predoiu este “doar candidatul PDL” si nu face tandem cu Traian Basescu.

“Din tot discursul domnului Predoiu, vi se pare ca dansul este un candidat care sa mearga in tandem cu presedintele?”, a adaugat Udrea.

Ea a spus ca il vede pe succesorul lui Traian Basescu doar alaturi de acesta, dar Catalin Predoiu si Vasile Blaga au alta viziune.

La jumatatea lunii decembrie, presedintele PDL, Vasile Blaga, anunta ca, in urma alegerilor interne, a fost desemnat drept candidat al partidului pentru prezidentiale Catalin Predoiu, acesta obtinand 100.000 de voturi, in timp ce Gheorghe Falca a obtinut 40.000 de voturi.

Foto: Jurnalul