CEZAR PREDA (PNL): ROMANIA trebuie sa fie SOLIDARA cu orice decizie UE in CRIZA IMIGRANTILOR

Deputatul PNL CEZAR PREDA a declarat, vineri, in contextul CRIZEI IMIGRANTILOR, ca PNL considera ca ROMANIA TREBUIE SA FIE SOLIDARA cu orice decizie luata de UE in sensul rezolvarii problemei, afirmand ca ADERAREA ROMANIEI LA SCHENGEN ar trebui readusa in discutie, scrie Mediafax.

“PNL este obligat sa-si exprime pozitia cu privire la aceasta chestiune extraordinar de importanta pentru Europa. UE este construita, in primul rand, pe PRINCIPIUL SOLIDARITATII si, ca atare, Romania va fi solidara cu orice decizie pe care Uniunea Europeana o ia in SPRIJINUL REZOLVARII PROBLEMEI CREATE, FLUXUL IMIGRANTILOR”, a declarat deputatul Cezar Preda, la GURA HUMORULUI, dupa o sedinta a comisiei de unificare a PNL.

CITESTE SI: STROE (PNL): CRIZA IMIGRANTILOR NE OFERA OPORTUNITATEA DE A NE ARATA VALOAREA PENTRU SPATIUL SCHENGEN

Cezar Preda a mai spus ca “PNL, in institutiile europene si, in primul rand, in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, va duce mesajul partidului pentru ca fiecare tara aflata in calea fluxului de imigranti sa respecte obligatiile pe care si le-a asumat si pentru care UE plateste sume consistente”, adaugand ca “si noi, Romania, platim fonduri foarte mari pentru ca ACESTE TARI SA-SI RESPECTE OBLIGATIILE”.

Preda s-a declarat in asentimentul comandamentului cerut de vicepremier, conchizand “ca Romania nu se afla la ora aceasta IN CALEA STABILITA DE ACEST FLUX DE IMIGRANTI”, dar este pegatita pentru orice situatie.

Liberalul a subliniat ca apartenenta Romaniei la Schengen ar trebui repusa pe tapet, subliniind ca trebuie sa se gandeasca foarte rapid modul in care Romania poate sa fie primita in Schengen.

CITESTE SI: ZGONEA, DESPRE PROBLEMA IMIGRANTILOR IN UE: TREBUIE O SOLUTIE DEPLIN ACCEPTATA

“In cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, PNL isi va spune cu tarie acest punct de vedere, pentru ca fiecare dintre noi sa ne respectam obligatiile si inchei spunand ca suntem solidari intotdeauna cu UE si cu atat mai mult ar trebui sa se repuna pe tapet APARTENENTA ROMANIEI LA SCHENGEN pentru ca noi suntem solidari si ne respectam toate obligatile si cred ca ar trebui din nou sa se gandeasca foarte rapid modul in care Romania poate sa fie primita in Schengen”, a spus el.

Sursa foto: antena3