CEZAR PREDA: SRI si-a asumat ca nu exista OFITERI ACOPERITI in randul corpului MAGISTRATILOR

Serviciul Roman de Informatii (SRI) si-a asumat faptul ca nu exista OFITERI ACOPERITI in randul corpului MAGISTRATILOR din Romania, sustine vicepresedintele PNL CEZAR PREDA, intr-o precizare facuta miercuri in calitate de fost presedinte si actual membru al Comisiei Parlamentare pentru Controlul Activitatii SRI.

“Comisia parlamentara de control al SRI a solicitat Serviciului Roman de Informatii date cu privire la eventualii ofiteri acoperiti din randul judecatorilor si procurorilor. Serviciul Roman de Informatii ne-a prezentat toate garantiile si si-a asumat faptul ca nu exista ofiteri acoperiti in randul corpului magistratilor din Romania. Este necesara initierea unui demers similar si de catre celelalte comisii parlamentare, pentru celelalte servicii secrete care trebuie sa-si asume si sa garanteze ca nu au ofiteri acoperiti in randul magistratilor”, a declarat CEZAR PREDA.

Citeste si: CSM vrea sa stie daca in JUSTITIE sunt OFITERI ACOPERITI

El precizeaza, in legatura cu “afirmatiile unor voci din spatiul public care reclama implicarea excesiva a SRI in fazele premergatoare inceperii urmaririi penale”, ca si acest aspect a fost analizat de Comisia de Control al SRI, rezultand ca “aportul Serviciului la efortul de combatere a coruptiei este unul care are acoperire legala, iar atributiile institutiei in acest sens sunt bine determinate”.

Citeste si: JUDECATORII solicita CSM sa VERIFICE existenta de OFITERI ACOPERITI in JUSTITIE

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT in vederea verificarii tuturor magistratilor pentru a depista daca sunt sau nu ofiteri sub acoperire ai vreunui serviciu de informatii. Membrii Consiliului au convenit si trimiterea la CSAT a tuturor declaratiilor date in forma autentica de judecatori si procurori.