CFR a introdus in circulatie o pereche de trenuri pe relatia Bucuresti-Galati. 133 de garnituri raman anulate

CFR a introdus in circulatie o pereche de trenuri pentru relatia Bucuresti – Galati in cursul zilei de luni. Astfel, s-a dorit mentinerea legaturii cu sudul Moldovei, o zona grav afectata de caderile masive de zapada.

‘Pe calea ferata se mentine deschisa in continuare legatura cu sudul Moldovei, in cursul zilei fiind introdusa in circulatie o pereche de trenuri pentru relatia Bucuresti — Galati si retur, iar intre Bucuresti si Constanta si retur a fost suplimentata capacitatea de transport’, se precizeaza intr-un comunicat CFR.

Din pacate, luni seara la ora 18,00, 133 de trenuri erau anulate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, iar linia ferata intre Ploiesti Sud si Urziceni este inchisa.

‘Inca de sambata, 25.01.2014, echipele de interventie patruleaza atat pe timp de zi, cat si in cursul noptii cu pluguri de zapada pe toate sectiile de cale ferata de pe raza judetelor afectate de viscol pentru deszapezire, astfel incat toate trenurile aflate in circulatie sa ajunga in siguranta la destinatie. Aceeasi operatiune de curatare a liniilor si a macazurilor este asigurata permanent de angajatii feroviari in gari si la intrarea in statii, unde zapada viscolita se depune in strat gros’, se mai noteaza in comunicat.

Masurile speciale pentru siguranta traficului au constat in introducerea limitarilor de viteza (50 Km/h) sau stationarea trenurilor in gari (interval de timp in care a fost mentinuta caldura la un nivel de confort termic) in timpul interventiei cu plugurile de zapada. De asemenea, angajatii au oferit ceai cald si pasagerilor care asteptau sosirea garniturilor in salile de asteptare.

Pasagerii care doresc sa renunte la calatorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.