CFR Cluj – ACS Poli Timisoara 2-2 (0-1) / Cod rosu de cartonase in Gruia

ACS Poli Timisoara a avut un inceput de campionat infernal, nou promovata de pe Bega trebuind sa infrunte in primele doua meciuri ale Ligii I pe Dinamo si CFR Cluj. Acest lucru nu i-a descumpanit pe elevii tehnicianului Vali Velcea care au trecut de „cainii rosii” din Capitala cu 2-0. Meciul din Gruia a reprezentat momentul in care banatenii au demonstrat ca rezultatul de pe Dan Paltinisanu nu a fost o intamplare.

CFR Cluj era favorita clara inaintea acestui meci, Mircea Rednic si jucatorii sai fiind decisi sa arate ca semiesecul din debutul campionatului a fost rodul unui ghinion cumplit. Insa, gereselile nepermise, nervozitatea excesiva si jocul departe de pretentiile oficialilor au dus la inca un pas gresit care ii va afecta si la adevar.

Prima repriza a inceput furtunos, timisorenii anuntandu-si intentiile razboinice la ocazia lui Szekely din minutul 4, nimic altceva decat un preambul la golul marcat de acelasi fotbalist patru minute mai tarziu. Voiculet isi incearca norocul cu un sut de la 20 de metri, insa balonul expediat de fostul „pandur” trece peste poarta aparata de Nuno Claro.

Barbut nu reuseste sa-l convinga pe centralul bucurestean Dima sa acorde un penalty pentru Timisoara, iar Florin Costea vede doua cartonase galbene in numai sase minute si isi lasa echipa in inferioritate numerica. Szekely il evidentiaza pe Felgueiras, Tade si Cadu pe fostul lor coechipier, Nuno Claro, si primele 45 de minute se termina cu „studentii” banateni in avantaj.

Dupa pauza, inregistram o noua premiera marca CFR Cluj, toti cei zece fotbalisti pe care ii mai poate trimite in teren “Puriul” Rednic fiind straini, deoarece tehnicianul l-a lasat pe Voiculet la cabine si l-a trimis in joc pe Rui Pedro.

Mustruluiti la cabine de antrenor, capitanul Cadu si compania joaca ceva mai bine, iar purtatorul banderolei din Gruia executa excelent o lovitura libera de la 18 metri si reuseste sa inscrie restabilind egalitatea. Rednic renunta la Ogbu si il arunca in lupta pe Deac, iar Romania are, din nou, un reprezentant in echipa gazda.

Nervozitatea creste in progresie geometrica, mai ales in randul fotbalistilor gazda, si in minutele 64 si 67 portarul Felgueiras vede doua cartonase galbene (n.n. unul pentru interventia la Nanu in careu si celalalt pentru proteste)  si implicit pe cel rosu, Poli are o lovitura de pedeapsa, iar CFR-ul este nevoita sa joace cu doi oameni mai putin pe teren.

Szekely il invinge pe nou intratul Stancioiu si trasforma penalty-ul, reusind dubla, iar oaspetii revin in avantaj. CFR ramane si fara Rednic, antrenorul ardelenilor fiind trimis si el in tribune. Chiar si in noua jucatori, CFR -ul nu cedeaza si Obiora trece pe langa egalare. Egalare care se produce cu zece minute inaintea finalului atunci cand Deac reuseste sa transforme impecabil o lovitura libera.

Deac are o intrare criminala asupra lui Barbut si vede si el cartonasul rosu!!!! Este incredibil ce se intampla in Gruia!!! CFR joaca cu trei oameni mai putin pe teren, insa este egala noii promovate de pe Bega! 

Centralul Iulian Dima a aratat nu mai putin de 16 cartonase galbene si trei rosii in acest meci. CFR a pierdut doua puncte sau a castigat unul? Oricum, singurul lucru care ii va afecta pe jucatorii din Gruia este ca au “reusit” sa faca doi pasi gresiti in fata a doua echipe nou promovate.

CFR CLUJ – ACS POLI TIMISOARA 2-2 (0-1)

Min.8: 0-1: Oaspetii deschid scorul in urma unui atac finalizat cu gol de S. Szekely.
Min.57: 1-1: Capitanul Cadu restabileste egalitatea pe tabela de marcaj dupa ce a inscris cu un sut puternic de la marginea careului mare al oaspetilor.
Min.70: 1-2: Acelasi S. Szekely transforma penalty-ul obtinut de Nanu si oaspetii revin in avantaj.
Min.80: 2-2: Inca o lovitura libera cu noroc pentru gazde, rezerva Deac transformand-o impecabil.

CFR CLUJ: Felgueiras – Velayos, Cadu, Piccolo, Camora – Maah (68 Stancioiu), Obiora, Voiculet (46 Rui Pedro), Fl. Costea – Tade, Ogbu (60 Deac). Antrenor: Mircea Rednic

ACS POLI TIMISOARA: Nuno Claro – Nohai, Scutaru (79 Poparadu), Seroni, Marovic – Trandu, Ov. Petre – Nicola (53 Nanu), Boldea (85 Keita), Barbut – S.Szekely. Antrenor: Valentin Velcea

ARBITRU: Iulian Dima (Bucuresti); Asistenti: Cristian Nica (Ploiesti) si Stelian Slabu (Brasov). Rezerva: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe).Observator: Constantin Stefan (Bucuresti)
CARTONASE GALBENE: Ogbu (19), Florin Costea (24 si 30), Tade (59), Vellayos (62), Felgueiras (64 si 67), Piccolo (87), Rui Pedro (89), Camora (90+1) / Nicola (29), Trandu (32), Barbut (56), Seroni (64), Nuno Claro (68), Marovic (74)
CARTONASE ROSII: Florin Costea (30), Felgueiras (67), Deac (84)
STADION: „Dr. Constantin Radulescu” (Cluj)

Sursa foto: druckeria.ro