CFR Cluj este campioana României pentru al patrulea sezon consecutiv! Video

CFR Cluj este noua campioană a României la fotbal. Gruparea ardeleană, antrenată de tehnicianul Edward Iordănescu a câștigat, marți seară, al patrulea titlu consecutiv în Liga I, după ce s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Botoșani.

Partida dintre FC Botoșani și CFR Cluj a fost decisă de autogolul lui Țigănașu din minutul 53 și gruparea clujeană și-a trecut în palmares al șaptelea titlu de campioană. CFR Cluj are asigurată prezența în preliminariile Champions League, însă drumul către grupe va fi unul extrem de complicat. Echipa vișinie va începe din turul 1 și va trebui să treacă de patru adversari pentru a juca din nou în grupele Champions League.

CFR Cluj este prima echipă din Liga I care nu a câştigat sezonul regular dar s-a impus la finalul campionatului (play-off-ului). Clujul este al 3-lea oraş la numărul de trofee, depăşind Aradul. Primele două locuri sunt Bucureşti – 62, Timişoara 10.

CFR Cluj este prima echipă după Steaua București (1993-1998) care câștigă cel puţin 4 titluri consecutive și a devenit, totodată, a doua echipă din provincie care leagă 4 titluri la rând, precedentul realizându-l Chinezul Timişoara, de 6 ori între 1921/22-1926/27.

Grație celui de-al șaptelea titlu câștigat, CFR Cluj a egalat-o pe Venus București şi a urcat pe locul 3 all-time, fiind depăşită doar de Steaua/FCSB – 26 şi Dinamo – 18. Anghel Iordănescu / Edward Iordănescu este prima pereche tată/fiu care a reușit să câștige titlul din postura de antrenori.

Sursa foto: lpf.ro