CFTC amendează Bitcoin Trader cu 1,1 milioane de dolari pentru o fraudă cu crypto monede

Comisia de Comerț Futures a Comerțului din SUA (CFTC) a închis o firmă de comerț cu amănuntul și a amendat-o cu peste 1 milion de dolari pentru o schemă frauduloasă cu bitcoin și litecoin.

Potrivit unui comunicat de presă emis vineri de CFTC, un angajat al firmei, rezident în Arizona, Joseph Kim, a recunoscut că a fraudat investitorii cu sute de mii de dolari după ce a deturnat mai mult de 600.000 de dolari din fondurile anterioare ale angajatorului său.

Între septembrie și noiembrie 2017, Kim a transferat bitcoin și litecoin de la angajatorul său, o firmă de tranzacționare cu sediul în Chicago, în propriile conturi personale, provocând pierderile firmei în valoare de 601.000 de dolari, potrivit comunicatului.

Când firma l-a chestionat pe Kim cu privire la lipsa tokenurilor, a afirmat în mod fals că problemele de securitate legate de cripto-schimb necesită transferuri în alte conturi. După ce a descoperit furtul lui Kim în luna noiembrie a aceluiași an, firma l-a concediat.

Citește și:  “MINERITUL” DE CRYPTO MONEDE CONSUMĂ MAI MULTĂ ENERGIE DECÂT MINERITUL DE AUR SAU PLATINĂ

Dar Kim nu sa oprit aici. Apoi a început să solicite fonduri de la clienți individuali, pentru a continua tranzacționarea cu crypto monede, cu speranța de a face profituri pentru a acoperi fondurile lipsă. Drept rezultat, el a obținut în mod fraudulos aproximativ încă 545.000 de dolari de la cel puțin cinci clienți între decembrie și martie 2018.

Kim a spus că a mințit clienții declarând că a demisionat de la firmă pentru a-și înființa propria companie comercială. De asemenea, a susținut că va investi fonduri într-o strategie de arbitraj cu risc scăzut, când, de fapt, a făcut tranzacții cu risc ridicat cu crypto monede și a pierdut toate fondurile de 545.000 de dolari ale clienților săi.

Pe lângă amenda de 1.146.000 de dolari, CFTC a interzis, de asemenea, în mod permanen, accesul lui Kim de la tranzacționare, inclusiv în crypto monede, și l-a condamnat la 15 luni de închisoare, potrivit comunicatului.