CGMB a aprobat schimbarea amenajarii peisagistice a Capitalei

CGMB a aprobat culoarul de exproprieri pentru drumul expres spre autostrada A1 . La cat se ridica despagubirile

Consiliulul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a hotarat, in sedinta de joi, aprobarea mai multor proiecte de interes general.

Unul dintre proiectele aprobate se refera la amenajarea peisagistica a scuarurilor, aliniamentelor stradale plantate si a gradinilor publice de pe teritoriul Capitalei, un proiect initiat de consilierii grupului liberal din Primaria Generala.  Conform proiectului aprobat se va renunta la plantele anuale (n.r. – panselute), in favoarea plantelor perene (n.r. – arbusti) .

O alta hotarare aprobata, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti este cea legata de schimbarea destinatiei unui imobil – unitate de invatamant. Astfel, imobilul C-14 apartinand Colegiului Tehnic “C.D. Nenitescu” din Bd. Theodor Pallady numarul 26, sector 3 si aflat in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 isi va schimba destinatia din unitate de invatamant in spatii destinate depozitarii arhivei unitatilor scolare din Sectorul 3 si a Primariei Sectorului 3.

Totodata, s-a hotarat inaintarea catre Guvernul Romaniei a unei cereri referitoare la trecerea imobilului 1868 Bucuresti, compus din teren si constructii, in suprafata de 9051 mp, din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Apararii, in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 al municipiului Bucuresti.

In alta ordine de idei, s-a luat in discutie, la punctul 25 de pe ordinea de zi, studiul de concesionare in schimbul unui proces de consolidare – restaurare a zece cladiri din Centrul Vehi al Capitalei. Cele mai importante modificari ale acestui studiu sunt: studierea fiecarei cladiri in parte, detaliile tehnico-economice, expertiza tehnica pentru necesitatea consolidarii si modalitatile de finantare (buget local, fonduri private sau alte surse).

Sursa foto:  realitatea.net