CGMB a votat trecerea fostului CINEMA FAVORIT in administrarea PRIMARIEI SECTORULUI 6

In sedinta de ieri, 26 noiembrie 2015, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), a aprobat cu 37 de voturi “pentru” trecerea CINEMATOGRAFULUI FAVORIT in ADMINISTRARIA PRIMARIEI SECTORULUI 6.

PRIMARIA SECTORULUI 6 a initiat, alaturi de GRUPUL DE INITIATIVA FAVORIT, un proiect de transformare a fostului cinematograf intr-unul dintre cele mai moderne CENTRE CULTURALE din tara, dar nu l-a putut pune in practica deoarece cladirea nu era in administrarea institutiei. De-a lungul ultimilor ani, primarul RARES MANESCU a facut mai multe demersuri legale prin care a solicitat Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) sa demareze procedurile prin care imobilul sa treaca in proprietatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si in administrarea autoritatii publice a Sectorului 6.

Semnarea protocoalelor cu RADEF – RomaniaFilm s-a realizat in august 2015, ca urmare a solicitarilor facute de primarul Rares Manescu inca din 2012.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU, DESPRE CONSTRUCTIA CENTRULUI FAVORIT: SUNTEM PREA SARACI CA SA NE PERMITEM SA CONSTRUIM IEFTIN

Odata cu finalizarea acestor ultime proceduri legale, devine posibila continuarea proiectului de reamenajare a fostului Cinematograf Favorit, prin transformarea acestuia intr-un Centru Cultural Multifunctional. Acest proiect a fost bugetat inca din anul 2013 de catre administratia publica locala, la initiativa primarului Rares Manescu.

Istoria proiectului, precum si toate etapele care vor urma sunt prezentate, dezbatute si actualizate permanent pe site-ul dedicat: www.cinemafavorit.ro