CGMB: BUGET de aproape 4,2 miliarde lei pentru PMB, in 2015

Consilierii municipali au adoptat in sedinta de luni a CGMB un proiect care prevede ca Primaria Capitalei va avea anul acesta un buget de aproape 4,2 miliarde de lei.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a anuntat, dupa sedinta Consiliului General, ca principalele modificari survenite in urma unor amendamente depuse la proiectul de hotarare privesc finantarea unor prioritati ale liberalilor — partea de transport public, serviciu de termoficare, educatie.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU si GUVERNUL PONTA pun BULINA ROSIE pe Bucuresti

Acestea au fost principalele domenii in care am alocat fonduri importante. Pentru RADET subventia a fost majorata de la 552 de milioane de lei la 570 de milioane de lei. Pe partea de investitii erau alocate doar 4 milioane de lei, intrucat poprirea pe conturi este de 100% si din contul escrow practic RADET nu poate folosi bani decat pentru salarii. Am decis sa majoram cu o suma considerabila, cu 48 de milioane, astfel incat lista de investitii a RADET sa ajunga la 52 de milioane de lei si sa putem face reparatii atat ale retelelor, cat si ale punctelor termice”, a precizat Pieptea.

Potrivit acestuia, la RATB subventia a fost majorata de la 530 la 545 de milioane de lei, iar la ”Investitii” suma a crescut de la 6 milioane de lei la 34 de milioane de lei. Totodata, pentru consolidarea a 21 de imobile s-au alocat 17,8 milioane lei si, de asemenea, a fost suplimentat bugetul pentru constructia a 11 gradinite noi — de la 7,7 milioane lei, la 14,1 milioane lei.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: AUTOSTRADA SUSPENDATA este MAREA PACALEALA a mandatului lui SORIN OPRESCU 

Pentru modernizarea vechiului sediu al Primariei Capitalei de pe bulevardul Regina Elisabeta s-au alocat 77 de milioane de lei. Pentru patinoarul Flamaropol consilierii au alocat 8,4 milioane de lei, pentru Pasajul Basarab — 20 de milioane de ei, strapungere Nicolae Grigorescu — Splai Dudescu — 70 milioane lei, Prelungirea Ghencea — 70 de milioane de lei, Soseaua Iancului — 25 de milioane de lei, Piata Presei Libere — 46 de milioane.