CGMB se reuneste intr-o noua sedinta pentru a prelungi inchirierea sediului Primariei din Splaiul Independentei

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se va reuni din nou, marti, in sedinta de indata, pentru a se discuta despre prelungirea contractului de inchiriere a sediului Primariei din Splaiul Independentei.

Sedinta de astazi a CGMB vine dupa ce, luni, proiectul privind prelungirea contractului de inchiriere a actualului sediu al Primariei Capitalei a fost respins de consilierii generali.

In sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care ar urma sa inceapa la ora 12.00, este supus din nou dezbaterii proiectul de hotarare privind prelungirea contractului de inchiriere din 11 decembrie 2009, pentru imobilul din Splaiul Independentei nr. 291-293, actual sediu al municipalitatii, informeaza Mediafax.

Proiectul privind prelungirea contractului de inchiriere a actualului sediu al Primariei Municipiului Bucuresti a fost respins de consilierii generali in sedinta de indata convocata luni. Pentru aprobarea proiectului era necesar un numar de 35 de voturi, insa au fost prezenti doar 33 de consilieri, in conditiile in care reprezentantii PDL in CGMB au parasit sala de sedinte, iar alti consilieri au fost absenti. Proiectul a primit 29 de voturi “pentru” si unul “impotriva”, fiind inregistrate si trei abtineri.

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a declarat, dupa respingerea proiectului, ca unii consilieri sunt “iresponsabili” si ca municipalitatea va fi de marti, când expira contractul, intr-o situatie disperata.

Potrivit lui Marcel Nicolaescu, din 2009, municipalitatea a platit aproximativ 9,7 milioane de euro chirie pentru actualul sediu, bani care puteau constitui un avans la cumpararea intregului imobil.

“Eu, personal, va spun cu toata responsabilitatea ca nu am crezut ca vom ajunge aici, in situatia de a pierde acesti 9,7 milioane de euro”, a mai spus viceprimarul PNL.

Nicolaescu a mai spus ca se va lua legatura cu proprietarii imobilului, luni dupa-amiaza, pentru a gasi o solutie atât pentru pastrarea sediului, dar si a banilor.

La momentul vanzarii imobilului de la fostul la actualul proprietar, cladirea a fost evaluata, in urma expertizei, la 11,5 milioane de euro, in prezent municipalitatea platind aproape 90 la suta din acea suma, a mai spus viceprimarul.

Intrebat de ce municipalitatea nu si-a exercitat, pana la acest moment, optiunea privind cumpararea imobilului, Marcel Nicolaescu a explicat ca nu exista inca “o situatie de ansamblu”, fiind asteptat termenul final pentru inchiriere, astfel incât sa se treaca la posibilitatea de a cumpara imobilul.

Totodata, Nicolaescu a aratat ca situatie este disperata si din punct de vedere al desfasurarii activitatii primariei, el aratand ca in actualul sediu lucreaza, pe langa aparatul executiv, si dispeceratele de iarna, care gestioneaza mai multe servicii in anotimpul rece.

In martie 2010, Primaria Capitalei s-a mutat in calitate de chirias in sediul de pe Splaiul Independentei, pentru a permite consolidarea si reabilitarea cladirii din bulevardul Regina Elisabeta.

Sediul traditional al municipalitatii, situat in bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, in Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat Intre anii 1906 si 1911, dupa un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Cladirea a fost expertizata in 2005.