Charles Manson a murit! Liderul sectei criminale era închis de 45 de ani

Charles Manson, liderul sectei “familia Manson”, autoare a numeroase crime în anii 1960, a murit, luni, la 83 de ani.

La începutul lunii curente, Manson a fost internat într-un spital din California, informează BBC și CNN. Acesta și-a petrecut ultimii 45 de ani din viață într-o închisoare din California, fiind condamnat la închisoare pe viață.

Manson a primit condamnarea după ce a organizat cele mai celebre episoade de crime în serie din istoria recentă a SUA. În anii 1960, Manson a format un grup din mai mulți indivizi cu antecedente penale. Ulterior avea să fie cunoscut drept “familia Manson”. Membrii acestei secte comiteau crime la ordinele lui Charles Manson.

Charles Manson a ordonat asasinarea lui Sharon Tate

In 1969, Manson și-a trimis adepții să ucidă șapte oameni, fiind acuzat că a vrut  să stârnească un război rasial. Printre victimele “familiei Manson” s-a numărat și Sharon Tate, soția celebrului regizor Roman Polanski. Aceasta a fost înjunghiată de 16 ori de membrii acestei secte. Alte patru persoane care se aflau în locuința lui Sharon Tate au fost ucise într-o manieră brutală.

De la momentul condamnării, Charles Manson și gruparea “familia Manson” au fost subiectul a zeci de documentare și romane. În timpul încarcerării, Manson nu a renunțat la practicile ilegale, fiind acuzat în repetate rânduri de comiterea unor acte violente, amenințări sau posesie ilegală de arme.

Sursă traducere: mediafax