Charlie Chaplin, la un pas de a fi ucis, în 1932. Cum s-a petrecut totul

Charlie Chaplin a fost pionierul comediei anilor ’20, a cărui carieră de 75 de ani a început în perioada filmului mut și s-a întins până în 1950, culminând cu filmul “A King in New York”. Viața lui Chaplin, din spatele camerelor de filmat, a fost la fel de agitată ca cea de pe micile ecrane. În 1930, acesta a fentat moartea, în timpul unei vizite în Japonia.

În februarie 1931, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Japonia, Italia și Statele Unite au incheiat un tratat, având rolul de a limitea forțele militare navale prezente în aceste țări Japonia a aderat la reguliele tratatului, însă o parte dintre membrii ultra-naționaliști din Japonia nu erau mulțumiți de această schimbare, considerând că această schimbare puterea militară din Japonia. Din acest motiv, au hotărât să îl asasineze pe prim-ministrul Inukai Tsuyoshi.

Citeste si:  ALINA VIDICAN O ATACĂ PUBLIC PE VALENTINA PELINEL! DEZVĂLUIRI ALE FOSTEI SOȚII A LUI CRISTI BORCEA

Crima ar fi servit drept lovitură de stat, moment prielnic pentru înlocuirea guvernului cu o nouă regulă militară. Aceștia au plănuit să intre în reședința prim-ministrului și să îl asasineze pe el și pe fiul său, în vârstă de 21 de ani. La acel moment, Charlie Chaplin se afla în vizită în Japonia, premierul organizând, cu această ocazie, o recepție pentru actor, chiar în casa acestuia. 

Astfel, cei care îi puseseră gând rău au văzut acest fapt ca pe o oprtunitate perfectă de a-l ucide pe Chaplin, crezând că astfel va începe un război între Japonia și Statele Unite. Așadar, pe 15 mai 1932, intrau în casa premierului, împușcându-l fără milă. Norocul lui Chaplin a fost că recepția plănuită special pentru el fusese amânată, în ultima clipă, deoarece fiul lui Inukai Tsuyoshi l-a convins pe actor să vadă un meci de sumo împreună.

Chaplin a scăpat de o moarte aproape sigură, întrucat unsprezece asasini au luat cu asalt reședința premierului. Un alt grup de conspiratori au aruncat grenade în mai multe clădiri din Tokyo, inclusiv în sediul unei bănci. Asasinii au fost prinși, însă au primit pedepse ușoare, deoarece curtea a primit o petiție pentru eliberarea lor, semnată cu sânge de 350 de persoane.

Sursa traducere: Antena 1