Chelaru: Modificarea legii ANI trebuie analizata foarte bine, nu se aplica retroactiv

discutii pe text, revizuire constitutie, ioan chelaru, presedinte comisie comuna parlament, 21 aprilie

Senatorul PSD, Ioan Chelaru, a declarat, pentru ziare.com, ca o eventuala modificare a legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) trebuie analizata foarte bine, in conditiile in care legea nu se poate aplica retroactiv.

Chelaru a tinut sa sublinieze ca orice modificare la legea ANI trebuie gandita, atat timp cat exista monitorizarea pe Justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

“Nu avem cum sa spunem, chiar daca modificam legea, ‘a fost incompatibil, nu mai e de acum incolo’. Juridic, n-ai cum sa mai faci ceva pentru ei, dar instanta de judecata poate anula decizia. Abia dupa o solutie de respingere pe care ar putea-o da instanta, am putea discuta ca avem un om in situatie de incompatibilitate si ca trebuie gasita o solutie pentru conducerile autoritatilor locale”, a mai spus Chelaru pentru Ziare.com.

Senatorul PSD considera si ca problema alesilor declarati incompatibili de ANI a fost exagerata, intrucat numarul lor nu este asa de mare, fiind departe de cifra de 1.200, vehiculata in presa in ultimele saptamani.

Foto: dcnews.ro