CHERIF si SAID KOUACHI se aflau pe LISTA NEAGRA a SUA privind TERORISMUL

Cei doi presupusi autori ai atentatului impotriva publicatiei satirice Charlie Hebdo erau “de cativa ani” pe lista neagra a SUA privind terorismul, a anuntat pentru AFP un oficial american din randul fortelor de ordine. 

Fratii Cherif si Said Kouachi, cu varste de 32 si, respectiv, 34 de ani, suspectati ca au ucis 12 persoane in redactia din Paris a saptamanalului Charlie Hebdo, figurau pe “listele noastre de supraveghere de cativa ani” “, a spus oficialul, sub acoperirea anonimatului, scrie AFP.

CITESTE SI: Mars la Cluj in memoria victimelor atentatului de la Charlie Hebdo 

Numele celor doi barbati, cautati in continuare de fortele de ordine, sunt in bazele de date americane privind persoanele suspectate de activitati teroriste, inclusiv in “No Fly List”, care le interzice acestora sa urce in avioane care pleaca sau care ajung in SUA.

In 2011, Said s-a aflat “cateva luni” in Yemen pentru a se antrena alaturi de un membru al retelei teroriste Al-Qaida. Inainte sa se intoarca in Franta, a precizat un alt oficial american pentru New York Times.

CITESTE SI: DEZVALUIRI DESPRE MESAJUL JE SUIS CHARLIE. CINE A INVENTAT CELEBRUL SLOGAN?

Cei doi frati banuiti ca au comis masacrul sunt inca libertate, la 48 de ore de la atac. Aproape 90 000 de politisti sunt pe urmele lor in zona de nord a Frantei.

Sursa foto: washington post