Chestor din IPJ Mures, urmarit penal pentru luare de mita

Chestor din IPJ Mures, urmarit pentru mita

Chestorul Valentin Pescari, seful IPJ Mures, este urmarit penal pentru luare de mita. El ar fi amenajat un teren cu banii primiti din mita si ar fi promis o slujba in schimbul banilor.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Valentin Pescari, inspector-sef al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mures, pentru savarsirea infractiunii luare de mita in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, in acelasi dosar este urmarit penal si Teodor Giurgea, la data faptelor director general al Administratiei Bazinale de Apa Mures, pentru dare de mita in forma continuata.

“In 4 octombrie 2011, suspectul Pescari i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, in calitatea sa de director general ABA Mures, sa trimita 30 de autobasculante de cate 30 de tone cu pamant rezultat din decolmatarea unui parau, in vederea amenajarii unei parcele de teren care apartinea chestorului de politie. Pamantul urma apoi sa fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala ABA Mures. Pretinderea a fost facuta pentru ca, in schimb, Valentin Pescari, in virtutea atributiilor sale de serviciu, sa dispuna mutarea unei rude a lui Giurgea, lucrator al IPJ Mures, la un alt serviciu din cadrul IPJ Mures”, se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca, in 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, de asemenea pe cheltuiala ABA Mures, a unui autovehicul apartinand IPJ Mures.

Sursa citata mentioneaza ca, anterior, chestorul Pescari dispusese transferarea rudei acestuia si se angajase fata de acesta din urma ca o va muta din nou, la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.

Teodor Giurgea a fost trimis in judecata in 2013 intr-o cauza separata de Serviciul Teritorial Targu Mures.