Chevron a anuntat suspendarea activitatilor de explorare de la Pungesti

Chevron Romania a anuntat, din nou, suspendarea activitatilor de explorare din Silistea, comuna Pungesti (judetul Vaslui) dupa noile proteste care au avut loc sambata dimineata, se arata intr-un comunicat remis presei de oficialii companiei.

“Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu aprobarile pe baza carora operam si in siguranta, insa acest lucru nu a fost posibil astazi. Respectam dreptul oamenilor de a-si exprima opiniile, insa credem ca acesta trebuie exercitat in limitele legii”, arata reprezentantii Chevron intr-o pozitie oficiala remisa presei.

“Chevron isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritatile, despre proiectele sale. Chevron a obtinut permisele de mediu si autorizatiile necesare demararii activitatilor in Silistea. Chevron intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare, folosind tehnologii conventionale, in perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza carora operam”, se mai arata in comunicatul companiei.

Cei patru sute de protestatari din toata tara adunati in comuna vasluiana Pungesti au rupt, sambata, cordonul de jandarmi si au patruns pe perimetrul Chevron unde muncitorii angajati de firma americana lucrau pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de sist. Aproximativ douazeci dintre acestia au fost retinuti de catre politisti.

Sursa foto: realitatea.net