CHEVRON a reluat lucrarile la Pungesti, au sosit primele utilaje de amenajare

Compania Chevron a informat, luni dimineata, ca la ora 7.00 a demarat lucrarile de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie in zona localitatii Silistea-Pungesti din judetul Vaslui, in zona fiind aduse mai multe utilaje, transmite Mediafax.

Astfel, compania Chevron a reluat lucrarile in zona Silistea-Pungesti in aceasta dimineata, iar pe terenul concesionat acolo au sosit primele utilaje de la firma care va executa lucrarile de amenajare a platformei unde ar urma sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist, a precizat Razvan Mitroi, purtatorul de cuvant al Chevron Romania, pentru agentia Mediafax.

Utilajele au ajuns in zona cu ajutorul Jandarmeriei, cateva zeci de localnici intervenind pentru a impiedica accesul utilajelor, insa oamenii au fost opriti de catre jandarmi.

Aproximativ 30 de persoane aflate in corturile din tabara din Silistea-Pungesti au reclamat interventia in forta a jandarmilor, luni dimineata, oamenii spunand ca au fost ridicati din corturi si urcati in dube, in timp ce pe drumul judetean din zona Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat in totalitate.

Localnicii care stau in tabara sustin ca luni dimineata, in urul orei 04.30, jandarmii au intervenit in forta si i-au urcat in dube pe uni dintre ei, oamenii spunand ca, in total, au fost ridicate de catre jandarmi 30 de persoane. O parte din protestatari sustin ca au fost agresati de jandarmi si ca ar fi fost loviti inclusiv cu bastoanele de catre fortele de ordine.

Doi dintre protestatari au fost preluati de ambulante si transportati la Spitalul Judetean din Vaslui.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta, una dintre persoane – Costica Spiridon, fostul primar din Pungesti din perioada 2000-2004 – a suferit o lipotimie in urm unui atac de panica, iar cel de al doilea protestatar transportat la spital a acuzat dureri in piept.