Chevron Romania: Terenul de la Pungesti va fi redat proprietarului

Chevron Romania; Terenul de la Pungesti va fi redat proprietarului

Chevron Romania a anuntat, marti, ca terenul de la Pungesti, judetul Vaslui, va fi redat proprietarului atunci cand conditiile meteo vor permite. Amintim ca la Pungesti au inceput in 2014 lucrarile pentru exploatarea gazelor de sist, in prezent fiind in continuare imprejmuit cu gard si pazit.

Terenul de 20.000 de metri patrati concesionat de Chevron in extravilanul localitatii vasluiene Silistea, comuna Pungesti, este in continuare imprejmuit cu gard si pazit de o firma specializata, reprezentantii companiei anuntand, la sfarsitul saptamanii trecute, ca gigantul american se retrage din Romania si renunta la proiectele de exploatare a gazelor de sist.

“Imediat ce conditiile meteo vor permite, se va finaliza nivelarea terenului cu pamantul excavat de pe portiunea unde a existat platforma betonata. Ulterior, se va trece la scoaterea gardului, ridicarea podului care asigura accesul spre platforma si predarea terenului catre proprietar, la stadiul la care era inainte de amenajarea santierului”, a declarat, marti, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Chevron Romania, Razvan Mitroi.

Citeste si: INEVITABILUL S-A PRODUS! CHEVRON PLEACA din ROMANIA

In ceea ce priveste locul unde s-a executat forajul pentru prelevarea de probe de roca in vederea analizarii potentialului de hidrocarburi, acesta a fost cimentat si acoperit cu pamant.

Reprezentantii Chevron sustin ca la finalul operatiunilor de inchidere a perimetrului de la Pungesti, specialistii de la Mediu vor trebui sa-si dea acordul de trecere a terenului din categoria de folosinta “industrial” in “agricol”.

Compania Chevron a anuntat ca renunta la explorarea gazelor de sist din Romania, la mai putin de o luna dupa ce a renuntat la explorarea din Polonia, informau publicatiile Wall Street Journal si Bloomberg. 

CITESTE SI: CHEVRON renunta la explorarea GAZELOR de SIST din POLONIA