Chick Corea a murit. Legenda jazz-ului avea 79 de ani

Chick Corea a murit pe 9 februarie, la vârsta de 79 de ani, din cauza unei forme rare de cancer, conform comunicatului postat pe pagina sa de Facebook.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care, pe tot parcursul călătoriei, au ajutat la strălucirea focurilor muzicale. Sper că cei care simt nevoia de a juca, de a scrie, de a cânta într-un spectacol pot face acest lucru. Dacă nu este pentru ei înșiși, atunci pentru noi. Nu doar pentru că lumea are nevoie de mai mulți artiști, ci pentru că este mai distractiv”, se arată în ultima postare a legendei jazz-ului american.

Armando Anthony “Chick” Corea a câștigat de 23 de ori premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american. A promovat din anii 70 stilul jazz fusion sau jazz-rock cum era denumit la vremea respectivă. Se poate spune că a contribuit direct la nașterea acestui stil de jazz.

Chick Corea făcut parte din celebra trupă ˝Miles Davis Band˝ luând parte la legendarele înregistrări ale lui Miles Davis de la sfârșitul anilor ’60, începutul anilor ’70. În anii ’70 și-a format propriul grup de jazz ˝Return to Forever˝.

Sursa foto: billboard