CHILE: CUTREMUR de 6,8 GRADE, inregstrat in zona de coasta a tarii

Un CUTREMUR cu o magnitudine de 6,8 grade s-a produs sambata in CHILE, in zona de coasta, dar nu au fost relatate pagube materiale, iar Marina a afirmat ca nu exista indicii de TSUNAMI, relateaza Reuters.

Potrivit Institutului american de geologie USGS, epicentrul SEISMULUI a fost localizat la circa 100 km sud de portul chilian Coquimbo (nord) si la o adancime de 36 de km. El s-a produs la ora 4,32 locala (7,32 GMT) si i-a trezit din somn pe locuitorii capitalei tarii, SANTIAGO de CHILE, situata la 300 km spre sud.

CITESTE SI: CUTREMUR CU MAGNITUDINEA DE 6,5 GRADE IN CHILE

Marina chiliana a emis initial o alerta de valuri TSUNAMI mici in apropiere de zona de coasta, dar a anulat-o ulterior. Nu exista deocamdata relatari referitoare la intreruperi in alimentarea cu energie electrica in zona.

Biroul pentru situatii de urgenta Onemi a anuntat ca face verificari in legatura cu eventuale pagube materiale. CHILE reprezinta una dintre cele mai importante regiuni seismice active din lume si cladirile au fost proiectate ca sa reziste la CUTREMURELE periodice.

Sursa foto: reuters